international  overzicht Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Zwartekat International

Doorgaans richten wij ons op het Nederlands cabaret en stand-up comedy, maar onder de titel 'Zwartekat International' verleggen we onze aandacht bij wijze van uitstapje tijdelijk naar het buitenland.

Podcasts - overzicht


terug naar het overzicht

Zwartekat International: Phyllis Diller - 20 aug 2012


Vandaag overleed de Amerikaanse comedienne Phyllis Diller op 95-jarige leeftijd. Geboren in 1917 maakte debuteerde deze huisvrouw met vijf kinderen pas op 37-jarige leeftijd als comedian. Daarbij viel ze op door haar monologen met vele oneliners en haar excentrieke verschijning die je zou kunnen omschrijven als 'geflipte huisvrouw' met een aanstekelijke schaterlach.

Haar grote doorbraak kwam met haar rollen in films en televisiespecials van Bob Hope en ze maakte ook deel uit van het gezelschap waarmee Hope de Amerikaanse troepen in Vietnam een hart onder de riem stak.

Ze had twee sitcoms en speelde op Broadway, maar zou toch voornamelijk bekend blijven van haar stand-up comedy. Tot op zeer hoge leeftijd wist ze nog volle zalen te trekken en hard ze de bijnaam 'The First Lady of Stand-Up'.
-NPR: interview 2005
-LA Times: in memoriam
-NY Times: in memoriam
-The Guardian: in memoriam

Afscheidsoptreden in 2002Spice Girls auditieFat Jokes (1977)Fragment tv-special 1978Bird legsThe Ed Sullivan Show (1969)Diller over haar optreden in The Ed Sullivan ShowDiller tijdens de roast van Ronald Reagan (let wel: toen was Reagan gouveneur van Californië)Diller tijdens de roast van Joan CollinsTe gast in The Muppet Show
TV-debuut als kandidaat bij You Bet Your Life met Groucho MarxTV-interview (2006)