nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Eigen radioprogramma voor Peter Heerschop op NPO Radio 1

Peter Heerschop presenteert het nieuwe radioprogramma ‘Daar zal je ‘m hebben’, met en over cabaretiers, acteurs en andere opmerkelijke theatermakers. Het wordt een maandelijks programma NPO Radio 1, uitgezonden in de nacht van zaterdag op zondag vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam.

In de uitzending kijkt Heerschop met de artiest die op de betreffende avond in het theater heeft opgetreden, terug op zijn of haar show. Ook belt hij met andere collega’s die elders in het land hebben opgetreden.

“Het applaus klinkt, het doek valt, de voorstelling is voorbij en de nacht begint. Moe maar nog niet helemaal voldaan schuif je aan bij de nazit. Er wordt geproost. Wat ging er goed? Wat niet? Minutieus wordt de avond doorgenomen. Van de ontvangst in het theater tot het publiek op de achterste rij. Van het starend wachten, de eenzame concentratie in de kleedkamer tot bizarre ontmoetingen bij de artiesteningang. Er valt veel te bespreken. Seks, drugs en een saucijzenbroodje bij een tankstation.

Vanaf eind februari beleef je de nazit alsof je naast Peter Heerschop aan de bar in de foyer hangt. Live vanuit De Kleine Komedie. Met een handdoek in de nek verplaatst de artiest van die avond zich van de planken naar de foyer. Peter belt met collega’s die elders in het land hebben opgetreden, en in auto’s en busjes onderweg zijn naar huis. Binnenlopende gasten worden verwelkomd: “Daar zal je ‘m hebben!”. Of d’r, natuurlijk.”

De eerste uitzending van ‘Daar zal je ‘m hebben’ is in de nacht van 25 op 26 februari.

foto: Joris van Bennekom

Categorie: Op de radio | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...