nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Herman van Veen, Gaston Berghmans, Viggo Waas, Peter Heerschop, Raoul Heertje

Op 20 mei opent Herman van Veen zijn expositie “Ik ben vandaag zo vrolijk – Alfred J. Kwak, zijn leven en werk” op het Kunstplein in het Eemhuis, Amersfoort. De muziekfabel van Alfred Jodocus Kwak werd voor het eerst opgevoerd door het Amsterdamse Jeugdtoneel in Carré op zondag 29 augustus 1976. Daarna volgde een televisieserie en allerlei andere uitingen. Van al dat werk heeft Herman van Veen een bijzondere expositie samengesteld.
Meer info:
Tentoonstelling “Ik ben vandaag zo vrolijk”

De Vlaamse komiek Gaston Berghmans heeft kort voor zijn dood nog aantal verhalen geschreven. Het was namelijk zijn bedoeling om een tweede boek te schrijven en hij had hiervoor al enkele verhalen, in totaal 87 blz, geschreven. Dit script werd geërfd door journalist Pascal Van Nuffel, die deze 10 schrijfsels publiceert in zijn boek “Via de lens naar het hart”. Behalve dit postume eerbetoon aan Berghmans, gaat dit boek ook over de vriendschappen van Van Nuffel met bekende Vlamingen en zijn leven als interventiejournalist.

Op 24 mei speelt De Ploeg de voorstelling Pilp Fuction in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Omdat die avond de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United is, begint de voorstelling om 18u45. Daarna kan de wedstrijd op groot scherm gevolgd worden: Viggo Waas, Peter Heerschop en gastspreker Raoul Heertje zullen de match van aanvullend commentaar voorzien.
www.delamar.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...