nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: theaterdirecteuren a gogo

Annelies Klunder is vanaf september de nieuwe directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Klunder werkt sinds 2006 bij theater De Nieuwe Kolk in Assen, in haar laatste functie als ‘Labelmanager DNK’. „Daarvoor was ze vijf jaar hoofd publiciteit bij de Goudse Schouwburg. Ze studeerde Kunst en Kunstbeleid in Groningen, theaterwetenschap in Stockholm en was theaterprogrammeur voor Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen.

Klunders voorganger Nina Hiddema van het Theater Geert Teis is interim-directeur geworden van het Landgoed Mensinge in Roden.

Hans Verbugt is per 1 oktober de nieuwe directeur-bestuurder van Musis & Stadstheater Arnhem (MSA). Tot 2015 was hij algemeen directeur van het orkest de Filharmonie in Antwerpen. Eerder was hij adjunct-directeur van het Conservatorium van Amsterdam.

Hij is de opvolger van Gijsje van Honk. Zij leidde de afgelopen vier jaar als (interim-)directeur de verzelfstandiging van Musis en het Stadstheater (voorheen de schouwburg) en de nieuwbouw en renovatie van Musis.

Jessica Kroeske stopt na zeven jaar als directeur van Theater Harderwijk en de Stichting Podia Harderwijk. Per 1 september gaat ze aan het werk bij Batavialand in Lelystad als Hoofd Publiek & Presentaties.

Theaterdirecteur Jan Wouda verruilt per 1 september na zeventien jaar het Veldhovense theater de Schalm voor theater Markant in Uden. De Schalm in Veldhoven is nog op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder.
vacature

Hans Lebouille is vanaf 1 september de nieuwe directeur van theater Cool in Heerhugowaard. Lebouille studeerde theaterwetenschap, was tourmanager bij het Groot Chinees Staatscircus en productieleider bij onder meer Dogtroep en Het Nationale Toneel. Daarnaast zakelijk leider van het Ostadetheater. In 2013 startte hij een cultureel bureau en is hij adviseur voor het Fonds Podiumkunsten.

Lebouille volgt Eva Middelhoff op die de nieuwe directeur is van de Nijmeegse stadsschouwburg en concertgebouw de Vereeniging. Voor Cool was ze marketingmanager bij het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en bij Cinekid.

Categorie: Transfernieuws |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.