nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Première documentaire “It’s just a ride” over Lisanne Herder

Op 27 juli gaat de documentaire “It’s just a ride” over Lisanne Herder als twee delen in prémière bij Omroep Gelderland (Gelderland is de provincie waar Herder woonde).

‘Sitdown stand-up comedian’ Lisanne Herder overleed op 18 september 2015 op 25-jarige leeftijd. Ze had voor euthanasie gekozen aangezien ze zowel fysieke als psychische problemen had.

Comedians Patrick Meijer en Hank van Bosstraten maakten de documentaire “It’s just a ride” over laatste twee weken van Herder’s leven, voordat ze – als eerste van haar generatie en volgens de wettelijke normen – euthanasie pleegde. Na bijna twee jaar te wachten is het project afgerond, aangezien de impact van het geheel ook de nodige weerslag had op de makers.

Herder zat in een rolstoel: door zuurstofgebrek bij haar geboorte zijn haar spieren niet goed ontwikkeld. Ze was spastisch, links en rechts deels verlamd en aan één oog blind. Daarnaast leed ze aan een Borderliner Persoonlijkheidsstoornis, had ze schizofrene trekken en hoorde ze stemmen in haar hoofd.

Na het zien van cabaretshows besloot ze in 2008 zelf grappen te gaan schrijven. Ze zag dit als relativering om zo beter met haar handicaps te kunnen omgaan. Zo deed ze in 2011 ook auditie bij Holland’s Got Talent.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...