nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

50ste sterfdag Max Tak

Vandaag 50 jaar geleden overleed musicus en componist Max Tak (9 augustus 1891- 8 augustus 1967).

Marcus Tak werd geboren in de Halvemaansteeg om de hoek bij De Kleine Komedie als zoon van joodse diamantbewerkers. Al vanaf jonge leeftijd kreeg hij vioolles en later ook compositieles. Hij was werkzaam als orkestmusicus en werkte in theaters en bioscopen. Zo maakte hij arrangementen en composities voor zwijgende films en was hij van 1921 tot de tweede wereldoorlog werkzaam in Tuschinski Theater in Amsterdam. Tak vluchtte uit Nederland en kwam uiteindelijk terecht in New York. Na de oorlog was hij daar correspondent voor o.a. Elsevier en de AVRO.

Hij werkte ook samen met Willy Alberti die in de onderstaande video diverse liedjes zingt op muziek van Tak.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.