nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Pieter Derks op zoek naar Johan Maelwael

Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert van 6 oktober t/m 7 januari een overzichtstentoonstelling rond de eerste schilder van Nederland, Johan Maelwael (1370-1415). Voor de eerste keer wordt het werk van de 14de-eeuwse schilder getoond met schilderijen, handschriften, edelsmeedwerk en beelden van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars en hun Franse tijdgenoten uit de periode van de zogenaamde Internationale Gotiek.
meer info

Ook zijn beroemdste werk, de Grote Ronde Pi├Ęta, is door het Louvre uitgeleend aan het Rijksmuseum. Regisseur Peter van der Heijden maakte enkele filmpjes naar aanleiding van deze tentoonstelling. Maelwael werd geboren in Nijmegen en Pieter Derks gaat in het eerste filmpje alvast op zoek naar sporen van de kunstenaar in het huidige Nijmegen.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...