www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hommage Jacques Brel in Brussel, petitie tegen standbeeld

Veertig jaar na zijn dood krijgt Jacques Brel in 2018 een muzikaal eerbetoon met de voorstelling ‘Je m’appelle Jacques Brel’. Producent Music Hall, Brel-vertolker Filip Jordens en regisseur Dirk Decloedt brengen op 12 mei 2018 in Vorst Nationaal in Brussel hulde aan de Brusselse zanger, componist en tekstschrijver. Met medewerking van het Brussels Philharmonic Orchestra en authentiek beeldmateriaal van de chansonnier.

Toch is niet iedereen in Brussel blij met hem. Op 11 oktober zou namelijk een standbeeld van hem worden onthuld, maar nu hebben buurtbewoners van het Oud Korenhuis een petitie gestart omdat ze ze het beeld niet midden op het plein, maar op de stoep willen hebben. Er zou niet met hen zijn overlegd. Ook is niet iedereen te spreken over het ontwerp van Tim Frantzen (zie foto). Eén bewoner noemt het meer een karikatuur.
meer info

Jacques Brel overleed in 1978 aan longkanker, slechts 49 jaar oud. Bekende liedjes van hem zijn o.a. ‘Ne me quitte pas’, ‘Marieken’, Mijn vlakke land en Amsterdam.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.