Algemeen

Comedy Central
Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Javier Guzman - 6 jan 2017

RTL zendt op 6 januari de voorstelling 'Por dios' van Javier Guzman uit, om 22.30 uur.

"Hij kwam, zag, ging bijna ten onder, herpakte zich en overwon. Nadat hij voor even van het toneel verdween keerde Javier Guzman twee jaar geleden terug met het met de Neerlands Hoop bekroonde 'Delirium', waarin Guzman zichzelf meedogenloos fileerde. Ook in 'Por Dios' schuwt de ongrijpbare, talentvolle cabaretier geen enkel risico."

Van der Laan en Woe - 15 jan 2017

Op 15 januari is de herhaling te zien van 'Alles eromheen' van Van der Laan en Woe te zien bij de VARA. NPO3, 21.55 uur.

"Daar zal je ze hebben: Van der Laan & Woe. U kent ze van De Kwis, u kent ze uit het theater, of u heeft nog nooit van ze gehoord. In dat laatste geval wordt het weleens tijd."

Series

Jeuk - nov-dec 2016Peter Heerschop en Thomas Acda spelen opnieuw een versie van zichzelf in het vierde seizoen van 'Jeuk', de comedyserie die deels gescript, deels geïmproviseerd is. "De kijker is getuige van hun belevenissen die even pijnlijk als hilarisch zijn. Thomas en Peter komen in alledaagse ongemakkelijke en pijnlijke situaties terecht."

Op 6 november start het vierde seizoen van Jeuk. Elke zondag op NPO3, rond 21.25 uur.

Winteruur - okt 2016-jan 2017Vanaf 31 oktober wordt het tweede seizoen van Winteruur op CANVAS uitgezonden. Wim Helsen ontvangt iedere avond een gast aan wie hij vraagt om een korte tekst mee te brengen die voor hem of haar een bijzondere betekenis heeft, inspireert of beinvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een gedicht, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur,... Ook hond Boris zal weer van de partij zijn.

De gasten, die Helsen ontvangt, zijn bekende mensen - denk bv aan comedians, schrijvers, dichters, theatermakers of kunstenaars. Komend seizoen komen o.a. schrijfster Lize Spit, zanger Bent Van Looy en cabaretier Katinka Polderman langs.

Nog in de maak

Sluipschutters - 2017

sluipschutters-tv

Er komt een derde seizoen voor Sluipschutters, de sketchcomedy-serie met Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten. De datum van uitzending is nog onbekend.