Algemeen

Comedy Central
Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Tim Fransen - 12 aug 2017

De geprezen debuutvoorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' van Tim Fransen wordt op 12 augustus uitgezonden. NPO2, om 20.20 uur.

"De problemen waar de wereld voor staat zijn groots, en we missen een absolute waarheid die ons kan leiden naar het goede. Hoe nu verder? Krijgt de cynicus gelijk? Of is er misschien toch nog hoop? Tim denkt van wel, en hij gaat het u vertellen."

Bert Visscher - 19 aug 2017

Op 19 augustus herhaalt de VARA de tv-registratie van 'Zelden zoiets gezien' van Bert Visscher te zien. NPO1, 20.25 uur.

"De voorstelling speelt zich af op vliegveld Ter Haxel. Een vliegveld waar u nu nog nooit van heeft gehoord, maar dat u na deze avond nooit meer zult vergeten!"

Series

100 jaar Wim Sonneveld - vanaf 28 juni 2017

Op 28 juni is het 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld werd geboren. Vanaf die dag zendt AvroTros een vierdelige televisieserie over de cabaretier. Richard Groenendijk zal in het leven en werk van Sonneveld duiken. De eerste aflevering start in Parijs waar Sonneveld op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne.

'100 jaar Sonneveld' is vanaf woensdag 28 juni vier weken lang te zien op NPO 2, om 20.25 uur.

Celebrity Stand-Up - juni-juli 2017Op 1 juni start op Comedy Central het tweede seizoen van Celebrity Stand-Up, opnieuw gepresenteerd door comedian Martijn Koning. Niet de doorgewinterde stand-up comedians staan op het podium, maar twaalf min of meer bekende Nederlanders en Vlamingen. Met een dosis zelfspot en humor luchten ze hun hart en laten ze een totaal andere kant van zichzelf zien. Ze krijgen hulp van comedians als Wilko Terwijn, Vincent Geers (schrijvers van o.a. Mark Ruttes Correspondents' Dinner-speech) eer ze voor een live publiek komen te staan.

Dit jaar zullen o.a. Giel Beelen, Boerin Bertie, Brace, Evi Hansen, Olcay Gulsen, Royston Drenthe, Ruud Feltkamp en Patrick Martens zich als comedian op het podium wagen.

Celebrity Stand-Up, vanaf 1 juni iedere donderdag om 22.00 uur te zien op Comedy Central.

De kleine lettertjes - vanaf 20 mei 2017Onder leiding van presentator Jörgen Raymann worden 'In de kleine lettertjes' iedere aflevering twee bekende Nederlanders getest op hun kennis op het gebied van regels en wetgeving. Ze worden allebei bijgestaan door een vast panellid, hun 'raadsman', Thomas van Luyn of Pieter Derks.

Bekende Nederlanders, zoals o.a. Peter Heerschop, Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel, krijgen vragen over alle 'kleine letters' waar je dagelijks mee te maken kan krijgen: alle Algemene Voorwaarden, politieverordeningen, wetten, huisregels, gebruikersvoorwaarden en reglementen - overal waar die bestaan. De vragen worden ingeleid door grappige filmpjes, animaties of foto's.

Ruben en de idioten - mei-juni 2017Cabaretier Ruben van der Meer (De Lama's, De Grote Improvisatieshow) gaat in het nieuwe Avrotros-programma 'Ruben en de idioten' op zoek naar antwoorden op idiote vragen als 'Bloedworst maken van je eigen bloed, kan het, of kan het niet?', 'Kan een blinde autoracen?' en 'Hoe voelt het om overreden te worden door een trein?'

Daarbij wordt hij geassisteerd door cabaretier en tv-presentator Klaas van der Eerden, acteur Fabian Jansen, tv-aanwezigheid Ferry Doedens en actrice Imanuelle Grives als zijn 'idioten'. Zij moeten allerlei bizarre opdrachten uitvoeren om antwoord te krijgen op de vragen.

De serie is een bewerking van het Vlaamse programma Geubels en de Idioten, met Philippe Geubels. Vanaf 29 augustus iedere maandag op NPO3, om 21.30 uur.
-site

Toren C - vanaf 1 juni 2017De NPO herhaalt vanaf 1 juni elke dinsdag tot en met vrijdag een aflevering van Toren C. NPO3, 19.28 uur.

komt terug met een gloednieuwe serie. Maike Meijer en Margot Ros kruipen weer in de huid van zo'n 40 verschillende karakters die het bedrijvencomplex Toren C bevolken, een kantoorhel tot de nok toe gevuld met absurde situaties.

De eerste serie van Toren C won de LIRA Scenarioprijs. In 2010 wonnen Ros en Meijer de Seoul Drama Award voor beste actrice.
-site

Zomaargasten - 3 juli-3 aug 2017Cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker Oscar Kocken brengen hun theatertalkshow Zomaargasten naar tv. In het programma interviewen Nederkoorn en Kocken onbekende Nederlanders.

Van 3 juli tot en met 3 augustus zijn de uitzendingen op werkdagen te zien bij de NTR. NPO3, 22.04 uur. Voor de opnames bezoeken de makers festivals als Showman's fair, De Parade, Forte Festival, Onderstroom, Oranjewoud en Oerol.
-www.zomaar-gasten.nl

Nog in de maak

Sluipschutters - 2017

sluipschutters-tv

Er komt een derde seizoen voor Sluipschutters, de sketchcomedy-serie met Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten. De datum van uitzending is nog onbekend.