Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Tim Fransen - 12 aug 2017

De geprezen debuutvoorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' van Tim Fransen wordt op 12 augustus uitgezonden. NPO2, om 20.20 uur.

"De problemen waar de wereld voor staat zijn groots, en we missen een absolute waarheid die ons kan leiden naar het goede. Hoe nu verder? Krijgt de cynicus gelijk? Of is er misschien toch nog hoop? Tim denkt van wel, en hij gaat het u vertellen."

Youp van 't Hek - 9 sept 2017

Op 9 september is de voorstelling 'Licht' van Youp van 't Hek te zien bij de VARA. Nederland 1, om 20.27 uur.

"De grote zaken in een ander licht zetten en ze van hun zwaarte ontdoen. Dat is mijn werk, zegt Youp regelmatig. Daarvoor ben ik op de wereld. Al meer dan dertig jaar doet hij dat met veel plezier voor volle zalen. Nu gaat hij weer de boer op en het heet niet heel eigentijds Youp Light, maar gewoon Licht! Zelden dekte een titel zo goed de lading."

Kasper van Kooten - 3 sept 2017

De tv-registratie van Kasper van Kootens voorstelling 'Bonte avond', opgenomen in het Vondelpark in Amsterdam, is te zien op zondag 3 september te zien bij RTL4, om 22.30 uur.

"De Bonte Avond, wie bewaart er geen mooie herinneringen aan? Kasper van Kooten deed met vijf vriendjes de Dolly Dots na, op knakkende naaldhakken en in schurende visnet-panty's. Elf waren ze. De andere vijf hebben na dat hoogtepunt nooit meer opgetreden, maar Kasper staat nog iedere avond op het podium. Waarom toch? In zijn eerlijkste 'Bonte Avond' ooit geeft Van Kooten antwoord, dansend en zingend op zijn muziek, van de jaren tachtig naar nu. En dat werkt op de lachspieren en traanzakjes."

Patrick Laureij - 10 sept 2017

Op 10 september is de tv-registratie van 'Dekking hoog' van Patrick Laureij te zien bij de VARA. NPO3, 22.33 uur.

Theo Maassen - 2 sept 2017

Op 2 september zendt de VARA de tv-registratie uit van 'Vankwaadtoterger', het meest recente programma van Theo Maassen. Nederland 1, 20.27 uur.

"Theo Maassen had even wat anders te doen.
De wereld kon toch wel even aan haar lot worden overgelaten?
Niet dus.
Alarmerende situaties vechten om voorrang.
Culturen botsen op elkaar als autootjes op de kermis.
Onbehagen houdt ons land in een ijzeren greep.
Is het ooit zo bar en boos geweest?
"Het is oorlog!" roepen onze leiders.
Maar wie is de vijand?
En veel belangrijker nog:
Wie zijn wij?
In VanKwaadTotErger stelt Theo Maassen orde op zaken zoals alleen hij dat kan."

Jochem Myjer - 26 aug 2017

Op 26 augustus herhaalt de VARA de tv-registratie van 'Even geduld aub' van Jochem Myjer. NPO1, 20.27 uur.

Peter Pannekoek - 17 sept 2017

Op 17 september is de tv-registratie van 'Zacht van binnen' van Peter Pannekoek te zien bij de VARA. NPO3, 22.33 uur.

"Zacht van binnen is een mix van comedy en theatrale vertelling. Het vertelt over angst en hoe angst het leven van de mens regeert. Maar wees niet bang. Het wordt een fantastische avond."

Bert Visscher - 19 aug 2017

Op 19 augustus herhaalt de VARA de tv-registratie van 'Zelden zoiets gezien' van Bert Visscher te zien. NPO1, 20.25 uur.

"De voorstelling speelt zich af op vliegveld Ter Haxel. Een vliegveld waar u nu nog nooit van heeft gehoord, maar dat u na deze avond nooit meer zult vergeten!"

Series

Dwars door de week - sept-okt 2017

dwarsdoordeweek-tv

Sophie Hilbrand speelt met twee bekende gasten de nieuwe satirische nieuwsquiz 'Dwars door de week' waarin de opvallendste gebeurtenissen van de afgelopen week worden besproken aan de hand van sketches, filmpjes en imitaties.

Met medewerking van onder anderen Paul Groot, Owen Schumacher, Roel Bloemen en Tim Kamps. Vanaf 16 september op NPO1, om 21.40 uur.

Sluipschutters - aug-sept 2017

sluipschutters-tv

Vanaf zondag 27 augustus zijn Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten terug met het derde seizoen van het sketchprogramma Sluipschutters. BNN, wekelijks op zondag rond 21.20 uur.

Nog in de maak

-