Algemeen

Comedy Central
Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

-

Series

Het beste van Koefnoen - vanaf 1 apr 2017Er komt geen nieuwe serie meer van Koefnoen. In plaats daarvan herhaalt AVROTROS hoogtepunten uit de afgelopen seizoenen in 'Het beste van Koefnoen'.

Met medewerking van Paul Groot, Owen Schumacher, Plien en Bianca, Jeremy Baker, Martine Sandifort, Sanne Wallis de Vries, Frans van Deursen en Marjan Luif.

NPO 1, 22.04 uur.
foto: Katinka Krijgsman

Klikbeet - vanaf 14 apr 2017Vanaf 14 april start een nieuwe sketchshow: Klikbeet van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit. Daarbij werken ze samen met Eva Crutzen, Kees van Amstel, Thijs van Domburg en Sander van Opzeeland.

NPO3, 22.00 uur.
-www.facebook.com/klikbeet/

De Kwis - vanaf 25 mrt 2017

De Kwis - foto Zitah de Groot

Niels van der Laan, Jeroen Woe, Rob Urgert en Joep van Deudekom zijn terug met het achtste seizoen van De Kwis. Daarin wordt een BN-er getest op zijn of haar kennis van de actualiteit en incasseringsvermogen. Gepresenteerd door Paul de Leeuw.

Vanaf zaterdag 25 maart wekelijks op NPO 1, om 21.20 uur.
foto: Zitah de Groot

Nog in de maak

De kleine lettertjes - 2017

sluipschutters-tv

KRO-NCRV komt met een nieuwe zaterdagavondquiz op NPO1, getiteld 'De Kleine Lettertjes'.

Onder leiding van presentator Jörgen Raymann worden er in iedere aflevering twee bekende Nederlanders getest op hun kennis op het gebied van regels en wetgeving. Ze worden allebei bijgestaan door een vast panellid, hun 'raadsman', Thomas van Luyn of Pieter Derks.

Bekende Nederlanders, zoals o.a. Peter Heerschop, Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel, krijgen vragen over alle 'kleine letters' waar je dagelijks mee te maken kan krijgen: alle Algemene Voorwaarden, politieverordeningen, wetten, huisregels, gebruikersvoorwaarden en reglementen - overal waar die bestaan. De vragen worden ingeleid door grappige filmpjes, animaties of foto's.

Sluipschutters - 2017

sluipschutters-tv

Er komt een derde seizoen voor Sluipschutters, de sketchcomedy-serie met Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten. De datum van uitzending is nog onbekend.