Algemeen

Comedy Central
Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Pieter Derks - 18 mrt 2017

Op 18 maart de tv-registratie van 'Zo goed als nieuw' van Pieter Derks te zien bij de VARA. NPO1, 20.25 uur.

"In zijn zesde theatervoorstelling hanteert hij diezelfde stijl, die inmiddels zijn handelsmerk begint te worden: vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag. Maar ook, als verrassing voor wie hem alleen als huiscabaretier van 'De Wereld Draait Door' kent, met mooie liedjes en fantasierijke verhalen."

Johan Goossens - 18 mrt 2017

Op 18 maart is 'Daglicht' van Johan Goossens te zien op NPO 101, om 22.00 uur.

"Cabaretier Johan Goossens toont je de wereld en sleurt je mee in zijn gedachten - soms hard, dan weer poetisch. Met hilarische en mooie liedjes."

Oeloek - 19 mrt 2017

'Prille groet' van Oeloek is op 19 maart te zien op NPO 101 om 22.00 uur.

"Cabaretspektakel op de vierkante millimeter en dat geheel in de stijl van Oeloek: krankzinnige dialogen, muzikale uitspattingen en fysiek beukwerk."

Pieter Jouke - 20 mrt 2017

Op 20 maart is de registratie van 'Tot nu toe' van Pieter Jouke te zien bij de VARA. NPO1, 20.30 uur.

"Pieter Jouke ploetert zich door het leven. Bang voor alles wat er in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat er in het verleden lag. Maar hoe lang hou je dat vol?"

Yora Rienstra - 21 mrt 2017

Op 21 maart wordt 'Drukt haar snor' van Yora Rienstra uitgezonden op NPO 101, om 20.30 uur.

"Derde avondvullende theatervoorstelling van Yora Rienstra met droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, oorspronkelijke gedachtenspinsels en natuurlijk dat elastieken lijf!"

Samba Schutte - 22 mrt 2017

'Je Maintiendrai' van Samba Schutte is op 22 maart te zien op NPO 101, om 20.30 uur.

"Samba Schutte combineert zijn unieke ervaringen in LA met zijn achtergrond als Nederlander en Afrikaan. Een programma over doorzetten en handhaven!"

Series

Het beste van Koefnoen - vanaf 1 apr 2017Er komt geen nieuwe serie meer van Koefnoen. In plaats daarvan herhaalt AVROTROS hoogtepunten uit de afgelopen seizoenen in 'Het beste van Koefnoen'.

Met medewerking van Paul Groot, Owen Schumacher, Plien en Bianca, Jeremy Baker, Martine Sandifort, Sanne Wallis de Vries, Frans van Deursen en Marjan Luif.

NPO 1, 22.04 uur.
foto: Katinka Krijgsman

Klikbeet - vanaf 14 apr 2017Vanaf 14 april start een nieuwe sketchshow: Klikbeet van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit. Daarbij werken ze samen met Eva Crutzen, Kees van Amstel, Thijs van Domburg en Sander van Opzeeland.

NPO3, 22.00 uur.
-www.facebook.com/klikbeet/

De Kwis - vanaf 25 mrt 2017

De Kwis - foto Zitah de Groot

Niels van der Laan, Jeroen Woe, Rob Urgert en Joep van Deudekom zijn terug met het achtste seizoen van De Kwis. Daarin wordt een BN-er getest op zijn of haar kennis van de actualiteit en incasseringsvermogen. Gepresenteerd door Paul de Leeuw.

Vanaf zaterdag 25 maart wekelijks op NPO 1, om 21.20 uur.
foto: Zitah de Groot

Winteruur - okt 2016-mrt 2017Vanaf 31 oktober wordt het tweede seizoen van Winteruur op CANVAS uitgezonden. Wim Helsen ontvangt iedere avond een gast aan wie hij vraagt om een korte tekst mee te brengen die voor hem of haar een bijzondere betekenis heeft, inspireert of beinvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een gedicht, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur,... Ook hond Boris zal weer van de partij zijn.

De gasten, die Helsen ontvangt, zijn bekende mensen - denk bv aan comedians, schrijvers, dichters, theatermakers of kunstenaars. Komend seizoen komen o.a. schrijfster Lize Spit, zanger Bent Van Looy en cabaretier Katinka Polderman langs.

Nog in de maak

Sluipschutters - 2017

sluipschutters-tv

Er komt een derde seizoen voor Sluipschutters, de sketchcomedy-serie met Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten. De datum van uitzending is nog onbekend.