www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Ronald Snijders - 8 juli 2018Op 8 juli herhaalt de VARA de tv-registratie van 'One Man Show' van Ronald Snijders. NPO3, 22.34 uur.

"Speciaal voor normale mensen presenteert absurdist Ronald Snijders een groots opgezette split personality show. Het showballet, de kandidaten, de gastartiesten en de gestoorde nieuwsbulletins, het komt allemaal uit zijn hoofd."

Series

Andre van Duins Animal Crackers - vanaf 14 juli 2018Vanaf 21 juli keert André van Duins Animal Crackers terug op televisie. In het programma voorziet Van Duin wilde dieren van humoristische dialogen.

Eerdere series werden uitgezonden in 1986 en 1988. In 2013 keerde het programma terug, waarbij Van Duin ook zelf in beeld kwam als reporter Jan Wijdbeens.

NPO 1, rond 21.00 uur.

B.A.B.S. - vanaf 27 mei 2018B.A.B.S. is vanaf 27 mei te zien bij AVROTROS op NPO 3. De serie was eerder exclusief te zien bij KPN Presenteert. NPO3, 21.26 uur.

In deze comedyserie trouwt Loek Nieuwenhaag (Diederik Ebbinge) mensen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand trouwt. Hij is populair als B.A.B.S., omdat hij de lookalike is van de acteur Anton Faber die de hoofdrol in film 'Voor Eeuwig Verbonden' heeft. De bekende trouwscene uit die film is het toppunt van romantiek.

Bianca Krijgsman is Anneke Bol, de ex van Nieuwenberg. Ook Annet Malherbe en Joke Tjalsma zijn in de serie te zien.

Foute vriendinnen - mei-juni 2018Na Ilse Warringa en Anne-marie Jung zijn nu ook de namen van de overige Foute Vriendinnen bekend: Tina de Bruin, Anniek Pheifer en Jelka van Houten. In het programma geven ze elkaar elkaar genante opdrachten. Om de beurt voert één van hen een opdracht uit terwijl de andere vier via een 'oortje' zeggen wat zij moet doen.

De vrouwen-versie van Foute Vrienden is vanaf 17 mei te zien om 21.30 uur op RTL5.

Nog in de maak

Klikbeet - seizoen 3
Sanne Wallis de Show - seizoen 2
Zondag met Lubach - seizoen 9