Algemeen

Comedy Central

Comedy Central is een van oorsprong Amerikaanse zender gespecialiseerd in comedy. Sinds 30 april 2007 is de zender ook in Nederland actief. Naast veel buitenlandse producties, is er incidenteel ook aandacht voor Nederlandse comedy.

Daarnaast zijn er nog twee digitale zenders: Comedy Central Family met humor voor het hele gezin en Comedy Central Extra met onder meer The Daily Show.
-www.comedycentral.nl

TV-registraties

Cabaretregistraties - mei-juni 2018

BNNVARA zendt in mei en juni 2018 cabaretregistraties uit van:
- Ronald Goedemondt op 19 mei. NPO1, 20.28 uur.
- Pieter Derks op 26 mei. NPO1, 20.28 uur
- Theo Maassen op 2 juni. NPO1, 20.28 uur
- Claudia de Breij op 9 juni. NPO1, 20.28 uur
- Emilio Guzman op 24 juni. NPO3, 22.50 uur

Eva Crutzen - 10 jun 2018'Spiritus' van Eva Crutzen wordt op 10 juni herhaald bij BNNVARA op NPO3, om 22.52 uur.

"De geest is uit de fles. Eva speelt, vertelt en zingt. Vol vuur. Daar moet je bij zijn. En hou je vast, want Eva is nog lang niet opgebrand. Ze is pas net begonnen..."

Voor het programma krijgt Crutzen een nominatie voor de 'Neerlands Hoop', de VSCD cabaretprijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Series

B.A.B.S. - vanaf 27 mei 2018B.A.B.S. is vanaf 27 mei te zien bij AVROTROS op NPO 3. De serie was eerder exclusief te zien bij KPN Presenteert. NPO3, 21.26 uur.

In deze comedyserie trouwt Loek Nieuwenhaag (Diederik Ebbinge) mensen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand trouwt. Hij is populair als B.A.B.S., omdat hij de lookalike is van de acteur Anton Faber die de hoofdrol in film 'Voor Eeuwig Verbonden' heeft. De bekende trouwscene uit die film is het toppunt van romantiek.

Bianca Krijgsman is Anneke Bol, de ex van Nieuwenberg. Ook Annet Malherbe en Joke Tjalsma zijn in de serie te zien.

Foute vriendinnen - mei-juni 2018Na Ilse Warringa en Anne-marie Jung zijn nu ook de namen van de overige Foute Vriendinnen bekend: Tina de Bruin, Anniek Pheifer en Jelka van Houten. In het programma geven ze elkaar elkaar genante opdrachten. Om de beurt voert één van hen een opdracht uit terwijl de andere vier via een 'oortje' zeggen wat zij moet doen.

De vrouwen-versie van Foute Vrienden is vanaf 17 mei te zien om 21.30 uur op RTL5.

Jeuk - mrt-mei 2018Peter Heerschop en Thomas Acda spelen opnieuw een versie van zichzelf in het vierde seizoen van 'Jeuk', de comedyserie die deels gescript, deels geïmproviseerd is. "De kijker is getuige van hun belevenissen die even pijnlijk als hilarisch zijn. Thomas en Peter komen in alledaagse ongemakkelijke en pijnlijke situaties terecht."

Op 18 maart start het vijfde seizoen van Jeuk. Elke zondag op NPO3, rond 22.34 uur.

Klikbeet - vanaf 15 apr 2018Op 15 april start het tweede seizoen van sketchshow Klikbeet van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit. Daarbij werken ze samen met Eva Crutzen, Kees van Amstel en vele andere comedians.

NPO3, 22.50 uur.
-www.facebook.com/klikbeet/

Sanne Wallis de Show - vanaf 19 mei 2018Sanne Wallis de Vries komt met haar eigen zaterdagavond show. Vanaf 19 mei is haar eigen tv programmma bij BNNVARA te zien. NPO1, 20.28 uur.

Met een satirische blik laat Wallis de Vries het nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen van de afgelopen week voorbij gaan. Dit doet ze in samenwerking met de makers van Koefnoen, De Kwis en Zondag met Lubach.

Nog in de maak

-