portret

Kiki Schippers

Seizoen 2017-2018
WAAR
-speellijst

Kiki met band
-speellijst

Over 'WAAR'
"Waar is ze naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden."

Over 'Kiki met band'
"Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten. En dat is precies wat ze in 2017 wil doen. Dus duikt ze nu met muzikanten de popmuziek in om nummers te schrijven met popproducers als Reyn Ouwehand (De Staat), Dries Bijlsma (Typhoon) en Rutger de Bekker (De Vliegende Panters). Het resultaat: een exclusief theaterconcert dat maar in een paar theaters in Nederland te zien is: Kiki met band. Mis het niet!"

Seizoen 2018-2019
WAAR
-speellijst

Over 'WAAR'
"Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen!"

Impresariaat
Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Impresariaat (B)
KOORTZZ

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kiki Schippers

Bio.txt
Na de vooropleiding van Utrechts Centrum voor de Kunsten en een jaar aan de Toneelacademie Maastricht en wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Amsterdam, vindt Schippers (Nijmegen, 1988) haar plek op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. In 2011 studeert ze af met 'Springtij' een zeemansvoorstelling.

Na een finaleplaats in 2013 op het Leids Cabaret Festival wint ze in 2014 de publieks- en persoonlijkheidsprijs op Cameretten. En in april 2015 werd ze tweede bij de Nekka-wedstrijd in Vlaanderen. In maart 2016 wordt haar lied 'Guus' genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, voor het beste theaterlied van het voorgaande theaterseizoen.

Naast haar theaterwerk is ze op de radio te horen als columnist in het Radio 1-programma 'Druktemakers' en werkt ze mee aan het Spijkers met Koppen-cabaret op Radio 2.

En daarnaast geeft Schippers theaterles, dirigeert een popkoor, regisseert en schrijft liedteksten voor anderen.