www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Najib Amhali

Seizoen 2020-2021
Nog niet bekend.

Impresariaat
SPEC

Laatste nieuws
-al het nieuws over Najib Amhali

Bio.txt
Met "Als Marokkaan kom ik graag bij de mensen thuis," opent Najib Amhali in 1998 zijn optreden op het Leids Cabaret Festival. 'De Marokkaan van de Jordaan' wint het festival met harde grappen over zijn afkomst en maakt aan een hele generatie theaterbezoekers duidelijk dat vooroordelen en discriminatie ook daar bestreden dient te worden. En wel met het wapen humor, dat hij op ontwapenende manier hanteert.

In 1994 studeert hij af aan acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten en speelt hij vele malen de rol van kansloze allochtoon. Als ze hem bij GTST willen hebben als Turk, zet hij daar een dikke streep onder en maakt hij de succesvolle overstap naar de stand-up comedy.

Met 'Most wanted' wordt hij in 2004 genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Na eerder uitstel en enkele try-outs besluit Amhali in december 2016 de voorstelling '(N)ergens goed voor' afgelast. Wel speelt hij met de band 'PlusSupportAct' een concertreeks. Ook is hij teamcaptain in de tv-programma's 'Het zijn net mensen' en 'Wie ben ik?'.

Op 12 december 2016 kondigen Amhali en Jandino Asporaat dat ze samen spelen in voetbalstadion De Kuip in Rotterdam op 1 juli 2017.