www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Najib Amhali

Seizoen 2021-2022
Waar was ik (reprise)
-speellijst

Over 'Waar was ik'
"Waar was ik? geeft het antwoord op de vraag waarom Najib Amhali in seizoen 2016-2017 genoodzaakt was zijn show te cancellen. 'Waar was ik?', dacht de clown die de mensen vermaakte maar achter het masker een man, een vader en een echtgenoot verborg die worstelden met zichzelf. 'Waar was ik?', dacht de dementerende taxichauffeur.
'Waar was ik?', dacht het meisje toen ze de uitslag van haar zwangerschapstest zag.
'Waar was ik?', twintig jaar geleden, dacht Najib, en “in welke theaters stond ik toen? Bestaan die nog? En zou het niet leuk zijn om mezelf daar opnieuw uit te vinden?'

Een nieuwe theatervoorstelling van Najib Amhali, met veel persoonlijke verhalen, waar veel om gelachen kan worden, waarin oude bekenden langs komen en waarbij u zich na afloop wellicht afvraagt: Waar was ik?"

Impresariaat
SPEC

Laatste nieuws
-al het nieuws over Najib Amhali

Bio.txt
Met "Als Marokkaan kom ik graag bij de mensen thuis," opent Najib Amhali in 1998 zijn optreden op het Leids Cabaret Festival. 'De Marokkaan van de Jordaan' wint het festival met harde grappen over zijn afkomst en maakt aan een hele generatie theaterbezoekers duidelijk dat vooroordelen en discriminatie ook daar bestreden dient te worden. En wel met het wapen humor, dat hij op ontwapenende manier hanteert.

In 1994 studeert hij af aan acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten en speelt hij vele malen de rol van kansloze allochtoon. Als ze hem bij GTST willen hebben als Turk, zet hij daar een dikke streep onder en maakt hij de succesvolle overstap naar de stand-up comedy.

Met 'Most wanted' wordt hij in 2004 genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Na eerder uitstel en enkele try-outs besluit Amhali in december 2016 de voorstelling '(N)ergens goed voor' afgelast. Wel speelt hij met de band 'PlusSupportAct' een concertreeks. Ook is hij teamcaptain in de tv-programma's 'Het zijn net mensen' en 'Wie ben ik?'.

Op 12 december 2016 kondigen Amhali en Jandino Asporaat dat ze samen spelen in voetbalstadion De Kuip in Rotterdam op 1 juli 2017.