portret

Kees van Amstel

Seizoen 2022-2023
Vluchtweg altijd vrijhouden
-speellijst

Over 'Vluchtweg altijd vrijhouden'
"Waarom vluchten we toch zo graag? Voor verantwoordelijkheden, voor stress en voor elkaar? Kees vlucht ook graag, maar dan voor z’n plezier. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt: reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden. Thuis, in z’n hoofd, in ’t onderwijs, maar eigenlijk is de hele wereld nu wel een keer aan de beurt. En wat fijn dat Kees werkelijk van elke situatie iets komisch weet te maken (zegt de Volkskrant). De Telegraaf noemt hem een sterke verhalenverteller met gouden grappen, dus, zoals gewoonlijk, ga je ook weer lachend de zaal uit. Zin om even te vluchten? Kom dan snel naar het theater want in zijn vierde solovoorstelling ga je weer iets mee maken. En lachen. Veel lachen."

Impresariaat
PUUREE Management & Organisatie BV

Laatste nieuws
-al het nieuws over Kees van Amstel

Bio.txt
Kees van Amstel (1965) werd in 2002 tot zijn eigen grote verbazing aangenomen bij de Comedytrain. Opgegroeid in de badplaats Zandvoort behaalde hij met list en bedrog ook het diploma Atheneum en kwam hij uiteindelijk op de lerarenopleiding terecht (want een goed voorbeeldfiguur heeft iedere leerling nodig), waarna hij het schopte tot leraar toerisme, waarbij hij leerlingen wijsmaakte en nog steeds wijsmaakt waarom je voor dezelfde vliegtuigstoel 36 verschillende bedragen betaalt en dat het wel degelijk mogelijk is om 22 uur vastgezogen te zitten op een vliegtuigtoilet. In Londen zag hij stand-up comedy in The Comedy Store en wist toen dat hij dat ook eens moest proberen. Na een verloren liefde was het kiezen tussen zelfbeschadiging met een gekarteld broodmes en stand-up comedy. En je zou het niet zeggen, maar hij koos toch echt voor de stand-up comedy.

In februari 2008 wordt hij tot verbazing en teleurstelling van publiek, pers en organisatie niet doorgelaten tot de finale van het Leids Cabaret Festival.

Met Rob Urgert maakt hij de komische cursus 'Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman zonder dat het veel kost' (2009).

In 2012 gaat zijn eerste avondvullende voorstelling 'Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden' in premiere. Daarop volgen 'De man die ik niet wilde worden' (2017) en 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet' (2019).

In 2017 is hij één van de makers van de sketchcomedyserie 'Klikbeet' op NPO3.

Op de radio werkt hij mee aan het cabaret van Spijkers met Koppen en is hij columnist voor het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV.
bron: comedytrain.nl en keesvanamstel.nl

Zwartekat-log: Onze man in the USA
In de zomer van 2008 reisde stand-up comedian Kees van Amstel door Amerika en keek wat er zoal te beleven viel op comedygebied in San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en New York.

Voor Zwartekat.nl schreef hij in vier delen over zijn bevindingen en andere beslommeringen.
-Onze man in the USA

Zwartekat-log: Onze man in Edinburgh
In de zomer van 2007 was Kees van Amstel op het Edinburgh Festival Fringe, ook wel bekend als de Edfringe of The Fringe. Onder de naam 'Amsterdam Underground Comedy Collective' speelde hij daar (in het Engels) met andere leden van de Comedytrain als Steef Cuijpers, Theo Maassen, Wouter Meijs, Lebbis, Eric van Sauers, Hans Teeuwen en Micha Wertheim.

Voor Zwartekat.nl hield hij een verslag bij van zijn avonturen.
-Onze man in Edinburgh