www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube

In de zomer van 2007 was Kees van Amstel op het Edinburgh Festival Fringe, ook wel bekend als de Edfringe of The Fringe. Onder de naam 'Amsterdam Underground Comedy Collective' speelde hij daar met andere leden van de Comedytrain.

Hoe het hem verging kan je hier lezen, want voor Zwartekat.nl hield Kees een reisverslag bij.

In Edinburgh 14/slot

Er bestaat een Comedy God. En hij was ons goed gezind. Het dak gaat er af bij de laatste. We zijn allemaal goed. Ik kon wel janken.
Lees verder >>

In Edinburgh 13

Ik merk dat ik er fysiek doorheen ben. Ik zie zwarte ballen voor mijn ogen bij het eten. Vanavond was ik de minste van allemaal. Dat was het prinsje niet gewend de afgelopen periode. 's Nachts vrolijkt Wouter Meijs me weer op met gehypnotiseerde pubers en bejaarden stand-up. Nog 1 optreden.
Lees verder >>

In Edinburgh 12

De Vrijdag Vloek is doorbroken! Leuke avond. Micha fantastisch. Laatste avond van Steef. Ben langzamerhand iets meer relaxed voor een optreden. Nog 2 te gaan. Bring 'em on!
Lees verder >>

In Edinburgh 11

The review van 'The Times' is binnen! Positief! Hans Teeuwen wordt weer 'one of the most exciting acts' van het Festival genoemd. Maar ik kom er gelukkig ook goed vanaf. Mijn accentending is 'impressive'. Joepie! Krijg ook de eerste mail met een bestelling voor 'Quiet Life'. So I'm a drugdealer now.
Lees verder >>

In Edinburgh 10

Ladies and gentlemen... The Find of the Festival HANS TEEUWEN is weer terug in Edinburgh! Het verbijsterde publiek zie je vanavond denken: WHAT THE... WHAT THE FUCK IS THAT ?!? Wat bijzonder. Respect. Hans heeft voor ons ook de nieuwe Nieuwe Revu en HP De Tijd waar we instaan meegenomen uit Nederland. O ja, en de eerste Jos Brink grap.
Lees verder >>

In Edinburgh 9

Mijn eerste heckler! We waren vooraf erg beducht op de keiharde opmerkingen vanuit het publiek om ons onderuit te halen. Was niet nodig. Elke avond zit hier droompubliek. De man die iets probeert, is duidelijk een beginner in het heckle-vak. Als 'Bokito van Amstel' verbaal met hem klaar is, heeft hij de hele dierentuin gezien. Ik ben voor het eerst volledig op mijn gemak op het podium.
Lees verder >>

In Edinburgh 8

Elke avond voelt als een finale. Dit project begon als iets geinigs dat Comedytrain eens moest proberen. Na een week waren we al een 'hype' met sell-out shows en een Guardians Critics Choice. Hans Teeuwen is 'The Find of the Festival' genoemd. Elke dag misschien reviewers, je wil toch niet onprettig in krant. Het publiek komt nu binnen met hoge verwachtingen in plaats van 'Let's see those scary Dutch fuckers sweat...'. We lossen de belofte in vanavond. Dreamteam 2. Maandagavond. Het dak gaat er af.
Lees verder >>

In Edinburgh 7

Het is gebeurd: ik ben aan de pillen. En daardoor was ik gisteren bijna dood. Echt dood, geen grap. Op het podium ook trouwens, want The ShowCase loopt stroef voor ShowKees.
Lees verder >>

In Edinburgh 6

Ik slaap nog steeds slecht, stress, het ritme, ik weet 't niet. Heb nog nooit slecht geslapen in mijn leven. Het traditionele middagdutje loopt anders. Ik hoor een geluid. Er staat ineens een vreemde kale man in het huis. Ik wil dreigend lijken, maar sta ik alleen in mijn mintgroene Bjorn B. Hij blijkt de huurbaas die nieuwe klanten het huis laat zien. 'Ga maar slapen, ik ben zo klaar', zegt hij.
Lees verder >>

In Edinburgh 5

OK, ik sta weer op de grond. Vanavond was een moeilijke avond, of zal ik het verzachten tot 'een interessante avond'. 'It was a fucking weird crowd tonight', zegt onze Engelse technicus. Ik haal een voldoende met mijn optreden, maar ik kom hier voor meer. Micha Wertheim is weer een goeie MC.
Lees verder >>

In Edinburgh 4

Micha Wertheim is in da house! The Dutch beloven ' edgy comedy' and he delivers als geen ander! Hij is MC en na 5 minuten staat de tent al volledig op z'n kop! Wat een debuut! Geen enkel gevaarlijk onderwerp wordt geschuwd en het publiek weet niet of ze geschokt moeten zijn of lachen. Gelukkig kiezen ze voor het laatste en hard ook. Ik besef me dat dit blog een beetje saai wordt op deze manier, maar de show van vanavond is retestrak. Ikzelf deel mijn eerste handtekening uit. Weten Canadezen veel...
Lees verder >>

In Edinburgh 3

Hee, het was echt niet de bedoeling om alleen succesverhalen op te hangen hier, ik wilde vooraf schrijven over pieken en dalen en zoektochten en... en... en... maar fuck it, het is gewoon een groot succes. Mijn eerste 'echte' gig gehad: 'I am storming the room' zouden ze hier zeggen, maar laat ik mijn euforie een beetje binnenhouden. Weer een lekker relletje, onze promotieposter met barende vrouw moet worden afgeplakt.
Lees verder >>

In Edinburgh 2

Mijn allereerste gig in Edinburgh, ik heb hem goed overleefd!
Maar laat ik het chronologisch vertellen. Zon nacht met Daniel moet ik niet meer doen, maar na een Saridon of twee gaat het weer. Theo Maassen kijkt me strak aan en zegt dat ik er wel vanavond moet staan. Theo gaat naar Nederland en dat betekent dat er vanavond een compleet nieuwe shift op het podium staat.
Lees verder >>

In Edinburgh 1

Ik ben niet eenzaam in het vliegtuig, een gedeelte van het barpersoneel van Toomler vliegt ook mee. Het heeft meteen iets van een schoolreisje. In Edinburgh is een scheiding gemaakt tussen de spelende en niet-spelende Comedytrainers. Speel je, zit je in het mooie apartement vlakbij het centrum; kom je alleen op bezoek, tja...ik heb de vreselijke verhalen nog niet kunnen checken. Xander van Comedytrain en Theo Maassen vormen het hartelijke welkomstcomite in het apartement. Overal liggen goede recensies op de tafel. Theo en vooral Hans Teeuwen worden bejubeld.Ik krijg de kamer van Hans Teeuwen en schoon beddegoed. Er ligt in elk kastje of hoekje van de kamer een klein dingetje verstopt, merk ik.
Lees verder >>

Vr de Fringe

Woensdag 15 augustus sta ik voor het eerst op The Fringe in Edinburgh. Ik heb geen idee wat me te wachten staat. 12 leden van Comedytrain die in shifts onder de naam Amsterdam Underground Comedy Collective elke avond een uur Engelse comedy verzorgen. 12 Nederlanders onder de 18.626 performers die het festival herbergt. Wij verzorgen 27 van de 31.000 voorstellingen. Er zijn totaal 250 podia. The Fringe is groter dan ik dacht...
Lees verder >>

 

cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube