www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Jenny Arean

Laatste nieuws
-al het nieuws over Jenny Arean

Bio.txt
Jenny Arean (1942) werd als Johanna Jenneke Josepha Klarenbeek geboren in Lisse, is de dochter van de zangeres Conny Renoir en kleindochter van het zangduo 'Van Noord'. Op haar 17e wordt aangenomen bij het ABC Cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. Vonk is ook de bedenkster van haar artiestennaam, Jenny Arean. En zo begon in 1960 een lange, afwisselende en vooral muzikale carrière. Zo speelde ze in musicals als 'Anatevka', 'En nu naar bed', 'Irma La douce', 'Heerlijk duurt het langst' en 'Foxtrot'.

Uit 'En nu naar bed' komt het lied Vluchten kan niet meer, dat ze samen met Frans Halsema tot een klassieker maakt. In 1972 speelde ze de titelrol in de TV-serie 'Het meisje met de blauwe hoed', gebaseerd op het boek van Johan Fabricius en een remake van de film uit 1935. Ze speelt samen met haar toenmalige echtgenoot Huib Rooymans en André van Duin. Ook met haar latere echtgenoot Ischa Meijer heeft ze samengewerkt.

In 1985 krijgt ze haar eerste soloprogramma 'Gescheiden vrouw op oorlogspad, waarvoor ze de Johan Kaart prijs krijgt. Arean blijft haar solo's afwisselen met samenwerkingsverbanden en musicals. In 2005 speelt ze voor het eerst in 5 jaar weer een solo-programma.