Arie en Silvester

Laatste nieuws
-al het nieuws over Arie en Silvester

Bio.txt
Arie Koomen en Silvester Zwaneveld zijn twee stand-up comedians die zich in hun programma's naast de vaste grappen richten op het improviseren. Verwacht niet al te veel diepgang, want het gaat de heren vooral om de lol. Ze willen scoren bij het publiek en doen dat ook, met aldanniet harde grappen, komische stemwisselingen en leuke visuele vondsten.

Arie is grafisch vormgever en Silvester studeerde aan de kunstacademie en maakt televisieprogramma's. Ze speelden elk bij het stand-up comedygezelschap de Comedy Explosion tot ze bedachten om samen te spelen. Op Cameretten werden ze in 1996 tweede met naar eigen zeggen ter plekke verzonnen materiaal. Wel hadden ze op de dag van de finale nog zwarte pakken gekocht, zodat het wat professioneler overkwam. Met het tweede programma 'Kloten!' maakten de heren de overstap naar de grotere zalen die ze met hun derde programma 'Vet' vullen. Af en toe verruilen ze het theater voor andere podia, zoals het popfestival Lowlands.

Silvester, Onno Innemee, Noël van Santen (Schudden), Emiel de Jong (Schudden) en Rob Urgert deden in de zomer van 2005 op Zwartekat verslag van Het Schip, een programma in wording.
-lees Het Schip Logboek

Inmiddels zijn de heren ook ontdekt door de televisie. Voor BNN maakten ze vier afleveringen van het programma 'Oraal', waarin stand-up werd afgewisseld met opgenomen sketches. Solo is Arie te zien bij het improvisatieprogramma De Lama's (2004-2006), het comedyprogramma Tequila (2006) en in 2007 ook bij Doe Maar Normaal, de Nederlandse versie van 'Never mind the buzzcocks'.Op 15 mei 2008 namen Arie en Silvester afscheid in Theater Carre. Daarmee kwam een einde aan de samenwerking in het theater die twaalf jaar heeft geduurd.

Het zou tot 2018 duren voordat beide heren weer samen zouden werken in het theater. In het seizoen 2018/2019 brengen ze de best of-show 'Wie?!?'