Vanwege het coronavirus zijn alle voorstellingen tot en met 1 juni afgelast. Controleer de website van het theater voor meer info.

terug

In de media: Arie & Silvester - 9 juni 2004
"Het had wat mij betreft wat korter gekund, maar dat gold eigenlijk voor alles wat het programma Rammen betrof. Het grootste deel van het in de zaal aanwezige publiek zal het niet met mij eens zijn, want dat was voortdurend door het dolle heen, maar mijn persoonlijke mening is, dat Arie & Silvester veel meer hadden moeten door 'Rammen.' Er zat in hun programma best hele mooie dingen, maar de improvisatie rond de geplande items liep meer dan eens uit de hand. 'Flauw', dacht ik geregeld (..) Knap en leuk was (..) de aquariumact. Een staaltje visuele kunst van het hoogste niveau! Zomaar ineens gingen de op kreeft vissende cabaretiers van vlees en bloed onder water en veranderden ze in tekenfilmfiguren. (..) Ik an mij voorstellen, dat de liefhebbers van clips en strips zaterdagavond weinig tekortkwamen. Helaas zijn dergelijke zaken niet echt 'my cup of tea'. Geef mij maar liever sterke teksten en woordgrappen. Jazeker, ook Arie & Silvester hebben woordgrappen in petto. (..) Maar, ze zijn lang niet allemaal even leuk. Wat dat betreft openen de twee hun voorstelling terecht met het laten zakken van het verwachtingspatroon van het publiek."
'Arie & Silvester: cabaret voor clip- en stripliefhebbers' door Rennie Veenstra, in: Nieuwe Dockumer Courant, 299 maart 2004

"Ze maken cabaret dat niet in en hokje te plaatsen valt. Het kan worden gezien als een mengeling van cabaret, stand-up comedy en visueel theater. Op sommige momenten zijn ze vreselijk banaal. Zo spelen ze in hun voorstelling 'Rammen' een pornofilm achteruit en dus laten ze zien hoe een mannelijk geslachtsdeel zijn sperma opzuigt, maar ook brengen ze een stripverhaal van zichzelf dat naadloos met de echte cabaretiers samenvalt als de rand van het scherm wordt bereikt. (..) Achterover geleund naar Arie en Silvester kijken en smakelijk lachen om de grappen, zit er echt niet in. Wie naar 'Rammen' gaat moet rekening houden met een groot portie verbaal geweld. (..) De humor van Arie en Silvester is absoluut anders dan die van de gemiddelde cabaretier. En dat maakt ze in de enorme poel grappenmakers juist aantrekkelijk. Ze bieden meer dan grappen, ze bieden theater. (..) Ze zijn inmiddels al druk bezig met hun vijfde show die '200%' gaat heten en volgens Koomen vooral wat betreft decor anders zal zijn."
'Knippen en scheren' door Sandra Put, in: Haagsche Courant, 28 april 2004
met dank aan: Bumme

In de media: Arie en Silvester - 6 apr 2004
"Toch is het met name op het vlak van de verbeelding dat de twee dertigers fraaie en vernieuwende theaterelementen inbrengen. Hun achtergrond als grafisch vormgever (Arie) en beeldend kunstenaar (Silvester) draagt hier in hoge mate aan bij. Het is op zich al verfrissend dat ze zich voor het uitdragen hun scherp uitgedragen engagement niet verschuilen achter typetjes. Echt innovatief zijn ze echter in het tot een soort karikatuur omvormen van hun eigen personen in diverse cartooneske filmpjes. De interactie tussen henzelf live op het podium en de getekende versies op het projectiescherm is ronduit knap. (..) Arie & Silvester gaan nog verder door op lumineuze wijze zelf in die beelden te verdwijnen. (..) Arie & Silvester (weten) het alert en grappig improviseren op alles wat hun voor de voeten komt perfect te integreren in de lijn van hun voorstelling. Het lijkt soms wel afgesproken werk met de zaal, maar dat is het niet, te oordelen aan de veelvuldig klinkende, bevrijdende lach."
'Arie & Silvester rammen er innovatief op los' door Frits Nies, in: Limburgs Dagblad, 16 feb 2004

"Deze cabaretiers staan voor ongecompliceerd lol trappen, zoveel is duidelijk. En als de één opmerkt dat ze minder grof zijn geworden, kun je er gif op innemen dat de ander hier een grap op laat volgen waar de honden geen brood van lusten. Ze maken kortom geen cabaret voor tere zieltjes. Er viel veel te lachen zaterdag. Heel veel. Dat zat hem dus niet alleen in het niveau van de grappen. Behalve weinig subtiel, waren die soms ronduit flauw. De heren losten dat echter handig op door er flink de vaart in te houden. Slechte grappen worden niet beter als je er een aantal snel achter elkaar vertelt, maar ze vallen wel minder snel op. Als je ze maar afwisselt met sterke grappen en dat deed het duo."
'Grove grappen en moderne techniek' door Theo Gaasbeek, in: De Noordoostpolder, 24 feb 2004
met dank aan: Bumme