www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube

Persbericht

De Grote Cabaret Recycle Show

Zondag 10 februari 2008 vindt er een bijzonder project plaats in de Leidse Schouwburg. Om 20.15 uur start daar De Grote Cabaret Recycle Show. Een unieke avond, want eenmalig!

De organisatie van het VARA Leids Cabaret Festival heeft tal van cabaretiers uitgenodigd om op 10 februari, de zondag vr het festival, iets uit de cabaretarchieven te brengen. Deze uitnodiging is door veel cabaretiers met beide handen aangenomen!

De hilarische openingscène Heden Soup van Wim Helsen wordt niet door Wim Helsen gespeeld, maar door Erik van Muiswinkel. Wim Helsen zelf is deze avond samen met Minou Bosua (van De Bloeiende Maagden) te zien. Het duo De Bloeiende Maagden speelt een stuk van Waardenberg en de Jong en Dames voor na Vieren laat Mini en Maxi herleven. Diederik van Vleuten dompelt zich onder in de Besonges van Toon Hermans en het prachtige lied Het Dorp van Wim Sonneveld wordt vertolkt door Mike Boddé. Ook het trio Brokstukken gaat terug in de tijd met een stuk van Zak & As (destijds met o.a. Van Muiswinkel en Van Vleuten). Verder bewijst Lebbis deze avond dat je een trio ook best in je eentje kunt spelen met zijn versie van Rooijackers, Kamps en Kamps. Overige artiesten die zondag 10 februari de revue passeren zijn André Manuel (met o.a. een stuk van Ramses Shaffy), Sara Kroos, Kees Torn, Onno Innemee en Najib Amhali. En wie weet brengt deze avond nog wel veel meer dan dat.......

Wie niet alleen met een mooie herinnering naar huis wil, kan een tastbaar bewijs van deze unieke avond bemachtigen bij Dolf Jansen. Hij treedt op als veilingmeester van cabaretparafernalia (cabaret hebbedingetjes).

Kaarten voor De Grote Cabaret Recycle Show en de voorronden van het VARA Leids Cabaret Festival kunnen besteld worden via de website van de Leidse Schouwburg. Wie liever telefonisch kaarten bestelt, kan van maandag t/m zaterdag tussen 16.00 en 20.15 uur terecht bij de kassa van de Leidse Schouwburg via 0900-9001705 (25 cmp).
-www.leidseschouwburg.nl

------
geplaatst op 1 februari 2008