www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

terug

In de media: Jandino Asporaat, Ad-Just Bouwman - 16 aug 2007
Op 8 augustus werd bekend dat Ad-Just Bouwman en Jandino Asporaat toch geen deel uit zullen maken van De Lama's. Ad-Just Bouwman viel bij de zoektocht naar de nieuwe Lama op door zijn eigen unieke stijl van improviseren. En nu zou in de afgelopen maanden zijn gebleken dat deze stijl niet aansluit bij de stijl van het programma. Jandino Asporaat heeft aangegeven zich meer te willen toeleggen op zijn eigen carriere. Beide hebben inmiddels gereageerd in de media. Asporaat in het Veronica Magazine en Bouwman in het Brabants Dagblad.

Jandino Asporaat:
"Tja, dat is heel snel gegaan. Ik werd door BNN gebeld of ik bij De Lama's wilde. Ik ben een impulsieve jongen, dus ik sprong erin. Maar er komt z veel bij kijken! Het kost veel tijd. Ik dacht: Waar ben ik aan begonnen? Ik ben pas 26 en ik ben met verschillende projecten bezig. Het was: f bij De Lama's blijven en er meer tijd in investeren f stoppen. Ik heb er lang over nagedacht en heb besloten te stoppen."
'Ik ben geen donkere Youp' door Lieke Kézer, in: Veronica Magazine, 18-24 aug 2007

Ad-Just Bouwman:
"Het is uiteindelijk bij één keer gebleven, op 20 april. 'Toen ben ik voor de leeuwen gegooid. Ineens tussen 'de drie' met camera's op je neus. Als je je dan niet vertrouwd voelt, is het wel even zweten.' De uitleg van BNN snapt hij k, zegt hij: zijn stijl zou niet passen bij die van het programma. "De Lama's zijn stand-up comedians, dat draait om grappen maken. Ik ben improvisatie-acteur. Die begint met een scene waar hopelijk een grap uit voortkomt. Maar als je de kans krijgt te wennen en met elkaar te trainen, kan de klik komen. Maar die kans heb ik nooit echt gekregen. Of dat door BNN kwam of door de Lama's is me ook niet helder geworden.' (..) Is het de omroep misschien al snel alleen om de afvalrace Lama Gezocht gegaan, zoals boze tongen beweren? 'Veel mensen zeggen het, maar ik ga er niet over speculeren, ik wil niet de slechte verliezer uithangen. Maar dit was wel de eerste tv-talentenjacht waarin je als individu werd gecast, terwijl je in een team moest passen. Ik denk dat BNN zich daarop heeft verkeken.' De Tilburger gaat nu verder (..) met de Tilburg Tigers. 'Leuk: doordat ik zoveel met mijn kop op tv ben geweest, trekken we daarmee wel meer publiek.' En de Lama's? Echt fan van het programma is hij nooit geweest, bekent hij, al vindt hij de makers briljant. Een lachje. 'Ik ben sowieso niet zo'n tv-kijker. Maar als het straks op is, laat ik het wel aanstaan, hoor.'"
-lees hier het volledige artikel
'Geen kans gehad voor klik' door Stephan Jongerius, in: Brabants Dagblad, 10 aug 2007