portret

Nathalie Baartman

Seizoen 2022-2023
Snak
-speellijst

Over 'Snak'
"Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man met of zonder mondkap. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.

Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht."

Impresariaat
KIK Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Nathalie Baartman

Bio.txt
Baartman (Borne, 1973) studeerde psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies, maar maakte deze niet af, in tegenstelling tot de opleiding dramatherapie. Ze volgde lessen op de amateurtheaterschool in Nijmegen en deed het eerste jaar docent drama op de HKU te Utrecht. Ze was werkzaam als dramatherapeut in een psychiatrische inrichting, maar wilde liever zelf theater maken. In haar derde jaar aan de Koningstheaterakademie schreef ze zich in 2004 in voor Cameretten en sleepte daar de persoonlijkheidsprijs in de wacht. In 2005 won ze tevens 'Voor de Leeuwen 2005' met haar programma 'Stam', speelde ze met De Parade en studeerde ze af aan de Koningstheaterakademie.

Sinds 2016 behoort zij met André Manuel en Thijs Kemperink tot de harde kern van de Twentse Eindejaarsconference, geproduceerd door het Wilminktheater en uitgezonden bij RTV Oost.

In 2009 wordt ze genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Naast haar theaterwerk is ze columnist voor Tubantia.