www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Nathalie Baartman

Seizoen 2020-2021
Breek (reprise)
-speellijst

Niet normaal
-speellijst

Over 'Breek'
"Een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid. Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte.

Ze zei: 'Neem een 'breek', joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.'"

Over 'Niet normaal'
"Er was een dag dat ik mijn moeder een ontsmette doppinda toewierp en besloot niet meer te zingen op de fiets om geen aerosolen te verspreiden, terwijl ik niet eens wist wat een aerosol was.
Er waren andere dagen.
Een troostende cabaretvoorstelling over de achterkant van normaal. Zonder Bennie Jolink."

Impresariaat
KIK Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Nathalie Baartman

Bio.txt
Baartman (Borne, 1973) studeerde psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies, maar maakte deze niet af, in tegenstelling tot de opleiding dramatherapie. Ze volgde lessen op de amateurtheaterschool in Nijmegen en deed het eerste jaar docent drama op de HKU te Utrecht. Ze was werkzaam als dramatherapeut in een psychiatrische inrichting, maar wilde liever zelf theater maken. In haar derde jaar aan de Koningstheaterakademie schreef ze zich in 2004 in voor Cameretten en sleepte daar de persoonlijkheidsprijs in de wacht. In 2005 won ze tevens 'Voor de Leeuwen 2005' met haar programma 'Stam', speelde ze met De Parade en studeerde ze af aan de Koningstheaterakademie.

In 2009 wordt ze genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.