Renee van Bavel

Seizoen 2022-2023
Nog niet bekend.

Impresariaat
TriColour Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Renee van Bavel

Bio.txt
Renee van Bavel is geboren in Vught op 5 januari 1981. Na de basisschool, is ze naar de HAVO in Den Bosch gegaan, waarna ze audities is gaan doen op verschillende toneelscholen. Uiteindelijk is ze in 1998 begonnen aan de opleiding ' docent drama' in Eindhoven. Na een half jaar kwam ze er achter dat dit toch niet de opleiding was, die bij haar paste. Ze stopt en begint aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch, een parttime kleinkunstopleiding, waar ze in juni 2002 afstudeert.

In november 2001 deed ze mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en won daar de publieks- en de persoonlijkheidsprijs. Een half jaar later, februari 2002, stond ze in de finale van het Leids Cabaretfestival. Ondertussen is er contact ontstaan tussen Renee en Robert Jan Grunfeld, die haar in zijn impresariaat opnam. Vanaf toen speelde ze haar programma ' Renee' in verschillende theaters in Nederland, in een dubbelprogramma met Roué Verveer. In september 2003 begonnen de try-outs voor haar eerste avondvullend programma 'Helder', een muzikale cabaretvoorstelling.

Daarop volgen verschillende voorsellingen met eigen repertoire, solo aan de vleugel of met band, door Nederland. Vanaf 2009 richte ze haar blik ook over de landsgrenzen en geeft ze veel concerten in BelgiŽ. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en geeft met haar Duitstalige repertoire ook concerten in Duitsland en Oostenrijk.

In het seizoen 2019-2020 presenteert ze de voorstelling 'Mensenkind' waarin ze het vroege repertoire van Herman van Veen zingt.

bron: o.a. reneevanbavel.nl