www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

De Berini's

Laatste nieuws
-al het nieuws over De Berini's

Bio.txt
Van tussen de schuifdeuren in cafes en kleine zalen drong dit 'muzikaal volkstheater' door tot de grote zalen. Na 'Het Naadje van de Kous' kwam 'Groeten uit Amsterdam' en 'Almondestraat 53a'. Voor dit laatste programma ontvingen zij de Scheveningen Cabaretprijs.
Harrie ging er vervolgens een jaartje tussenuit en terwijl Annie door het land trok met de Formica's, waarin zij een ode brachten aan de 'Fouryo's'.
Voor hun vierde programma 'Onbekend terrein' gingen ze op vakantie naar Frankrijk, ontmoette daar twee andere Nederlanders en vonden het 'country-cabaret' uit.

Op 27 mei 2006 speelden Marjolein Meijers en Hans Kemeling hun laatste voorstelling met 'En nou is het afgelopen'. Na 21 1/2 jaar het theaterduo De Berini's te hebben gespeeld namen Meijers en Kemeling afscheid van elkaar. Meijers zal in de toekomst solo in de theaters te zien zijn en met Jan Rot als het duo 'An en Jan'.

In mei 2009 werd bekend dat de Berini's weer in het theater te zien zouden zijn. Zonder Hans Kemeling, maar met Bob Fosko.