portret

Janneke de Bijl

Seizoen 2021-2022
Dit is het nou
-speellijst

Over 'Dit is het nou'
"Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

In Dit is het nou observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor."

Impresariaat
Theaterbureau De Mannen [m/v]

Laatste nieuws
-al het nieuws over Janneke de Bijl

Bio.txt
In Groningen studeert Janneke de Bijl (Den Bosch, 1982) af als fisosoof. Vervolgens start ze aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam, waar Sanne Wallis de Vries haar enthousiasts maakt voor stand-up comedy.

In 2016 wordt ze vast lid van de Comedytrain. Na een eerdere deelname in 2011 wint ze in 2017 zowel de jury- als publieksprijs van Cameretten.

Haar eerste avondvullende voorstelling 'Zonder zin kan het ook' gaat in première in oktober 2019. Datzelfde verschijnt 'Pogingen tot zomer', een boek met daarin 573 grijsgallige observaties, grotendeels gebaseerd op haar blog.

In 2021 start ze met Jasper Dijkema, met wie ze korte tijd een cabaretduo vormde, de podcast 'Sketches & Gelul'.