portret

Vincent Bijlo

Seizoen 2022-2023
Oudejaarsconference
-speellijst

Laat dat nou maar aan mij over
-speellijst

Over 'Oudejaarsconference'
"Na de succesvolle Oudejaarsconferences ‘Stikstof Zijt Gij’, ‘Kuchschermtijd’ en ‘Functie Elders’ komt Vincent Bijlo in 2022 weer met een eindejaarconference. Over de titel van de show heeft hij nog geen besluit genomen. ‘From Russia With Hate’, ‘Poetins Vuurwerk’, ‘Dan Maar Liever Een Pandemie’... de loop van het jaar zal het leren. Het enige dat zeker is omtrent deze show is dat hij gespeeld gaat worden. Hoewel, is dat wel zo zeker? We gaan het zien! Misschien is dat wel een goede titel. Bijlo komt met zangeres Mariska Reijmerink, een pianist, een drummer en een saxofonist. Het zijn de muziek en de grappen die knallen. Bijlo & Friends komen in vrede."

Over 'Laat dat nou maar aan mij over'
"Zienden zijn, vindt Vincent Bijlo, rare, zielige mensen. In ‘Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over’ neemt Bijlo de zienden bij de hand. De show wordt een ear-opener, een voorstelling waarin je zult horen dat de wereld zonder licht niet zwaar is, dat echte verlichting binnenverlichting is en dat je veel lichter kunt leven als je niet bang bent voor het donker en als je durft te varen op het kompas van je innerlijke goede humeur. Kom op, we hebben geen lachgas nodig om te lachen en geen rouge om er blozend uit te zien. Laat hem wat lucht in het leven blazen. Verlaat opgeladen en wat lichter het theater."

Impresariaat
Impact Entertainment

Laatste nieuws
-al het nieuws over Vincent Bijlo

Bio.txt
Vincent Bijlo trad in de schijnwerpers tijdens het Leids Cabaret Festival, waar hij de eenmalig vergeven persoonlijkheidsprijs won. Naast cabaretier is Bijlo columnist en auteur. Drie keer per week schrijft een column op de achterpagina van het Algemeen Dagblad en publiceerde in diverse week- en maandbladen. Daarnaast pende hij drie romans. Voor de radio presenteert hij elke zondagavond Radio Atelier, het wekelijkse documentaireprogramma op Radio 1 van de NPS en de Humanistische Omroep.