www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Vincent Bijlo

Seizoen 2021-2022
Functie Elders: Oudejaarsconference
-speellijst

Over 'Functie Elders: Oudejaarsconference'
"Het wordt een show met verrassende omtzigten die zich afspeelt in Bijlo's mondkapjesmuseum, mede mogelijk gemaakt door Sywert van Lienden. Hij bezit inmiddels exemplaren die door talloze prominenten gedragen zijn. Zijn pronkstuk is het mondkapje dat minister Ollongren bij zich had toen ze halsoverkop het Binnenhof verliet nadat ze te horen had gekregen dat ze positief getest was op corona. Dat kapje, en dat mapje, dat ze onder haar arm had, veranderden de politiek voorgoed. Of toch niet? Het jaar zal het leren.

2021, het jaar waarin het nieuwe normaal weer langzaam het oude werd, waarin we weer dichterbij elkaar kwamen en er weer heel voorzichtig geknuffeld kon worden. Tabee lockdown, doei avondklok, hallo hand op je schouder, kneep in je wang. We zijn er weer!"

Impresariaat
Impact Entertainment

Laatste nieuws
-al het nieuws over Vincent Bijlo

Bio.txt
Vincent Bijlo trad in de schijnwerpers tijdens het Leids Cabaret Festival, waar hij de eenmalig vergeven persoonlijkheidsprijs won. Naast cabaretier is Bijlo columnist en auteur. Drie keer per week schrijft een column op de achterpagina van het Algemeen Dagblad en publiceerde in diverse week- en maandbladen. Daarnaast pende hij drie romans. Voor de radio presenteert hij elke zondagavond Radio Atelier, het wekelijkse documentaireprogramma op Radio 1 van de NPS en de Humanistische Omroep.