www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Mike Boddé

Laatste nieuws
-al het nieuws over Mike Boddé

Bio.txt
Na samen met Thomas van Luyn het illustere duo 'Ajuinen & Look' te hebben gevormd, richtte Boddé zich op de muziek met o.a. het maken van jingles. Na een vervelende ziekte te hebben overwonnen keerde hij terug in het theater met zijn eerste solo 'Hè ja, mmm fijn', een programma met veel liedjes: over reclame, over Winston de grote versierder, over Jaap de gitarist en natuurlijk over zijn grote liefde, Jazz.

Mike Bodde nam in 2001 plaats in het cabaretpanel van het radio 2 programma Spijkers met koppen. Voor Radio Rijnmond is hij op gezette tijden freelance columnist. Verder spreekt hij stemmen in voor tekenfilms en reclames en verzorgt hij, op verzoek, geheel geïmproviseerde pianoconcerten. Ook vond hij ook nog tijd om met het impro-gezelschap KIP op te treden, met o.a. Klaas en Maaike Martens.

In 2002 wordt hij bekend bij een groot publiek via het cabaretpanel van Kopspijkers, waar hij imitaties doet van o.a. Frans Bauer, Henk van Dorp, Saddam Hoessein, Drs P, Prins Willem-Alexander, Theo van Gogh, Erica Terpstra en Geert Wilders.

Bij Kopspijkers werkt hij weer samen met zijn 'Ajuinen & Look'-partner Thomas van Luyn. Dit resulteert uiteindelijk in de terugkeer van het duo in de theaters met de voorstelling 'Ajuinen & Look'. Eind 2006, als de laatste voorstelling van dit programma is gespeeld, geven de heren aan voortaan onder de naam 'Mike en Thomas' te gaan optreden. In 2005 krijgen ze namelijk hun eigen tv-programma, de Mike en Thomas Show, een 'muzikalecomedyglamourquiz' waarin het quiz-element een excuus is om de muzikale en komische kwaliteiten van de presentatoren af te spelen tegen een aantal 'terecht beroemde Nederlanders'. De netmanager van Nederland 3 geeft aan niet langer tevreden te zijn en vraagt Boddé en Van Luyn met een nieuw format te komen. Dat resulteert in 'De Mega Mike en Mega Thomas Show', maar na één seizoen verdwijnt ook deze serie van de buis.

In het theater brengen ze 'De Mike en Thomas Kerstrevue' (2007 en 2012) en 'Sex, Drugs & Hoog-Barok' (2009). Beiden zijn ook te zien in de oudejaarsshow 'Gedoog Hoop en Liefde' (2010) onder leiding van Erik van Muiswinkel.

Voor 'Sex, Drugs & Hoog-Barok wordt hij samen met Thomas van Luyn in 2010 genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

Met Hadewych Minis vormt Boddé een muzikaal duo. Samen maken ze 'Gelukkig met Hadewych en Mike' (2008, reprise 2010) en 'Vrij' (2012).