www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Boeken, CD's, DVD's

Kleine Krokodil - 25 februari 2006
Kleine Krokodil - Bokkenpoot en Kruidenthee

Bij elk optreden van Kleine Krokodil moedigden de heren het publiek aan om extra hun best te doen, want er was die avond een CD-opname. In werkelijkheid was er nooit een opname en hoorde dit bij de act. Pas nu, bij wijze van afscheid ligt er dan toch echt een CD met de beste liedjes, 'Bokkenpoot en kruidenthee'.

Twee zangers, Daniel Vecht op gitaar, Roemer van der Steeg op piano. Tegenwoordig word je dan standaard vergeleken met Acda en De Munnik. Kleine Krokodil rekende mooi af met deze vergelijking door er in een lied de draak mee te steken. Helaas staat dit lied niet op de CD. Wel op de CD staan 12 studio-opnames en 5 liedjes live in de Engelenbak in Amsterdam. Hoogepunten op de CD zijn 'Terug van weggeweest' (studio en live) en 'Niets om over te zingen'.

Van der Steeg en Vecht leerden elkaar kennen tijdens hun studie Nederlands en vijf jaar lang swingden ze in theaters door Nederland. Hoewel ze nooit echt doorbraken, vormde zich een kleine schare fans. Waaronder ook de schrijver van deze bespreking. Ze wonnen in 2002 het Amsterdams Studenten Cabaret festival en waren in hetzelfde jaar finalist van de Holland Casino Podiumprijs. In 2003 speelden ze op de Eerste Zwartekat-dag.

Van der Steegs zangstem lijkt erg op die van Johan Hoogeboom. Het is een zingzeg-stem waar je aan moet wennen, maar dan waardeer je ironische ondertonen. De kale muzikaliteit van de nummers bevalt me zeer goed. Zonder opsmuk blijkt Van der Steeg een uitstekende pianist, hij is momenteel te zien met Op Sterk Water, en Vecht is zeer vaardig op de gitaar.

Live zijn ze niet meer te zien, we zullen het met de CD moeten doen. Kleine Krokodil is dood, leve Kleine Krokodil.

De CD is te bestellen door 15 euro over te maken op 6497661, ten name van D. Vecht en R. van der Steeg te Amsterdam. Vermeld hierbij naam en adres en binnen tien dagen krijg je de CD thuisgestuurd.