portret

William Boeva

Seizoen 2021-2022
B30VA
-speellijst

Over 'B30VA'
"William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: 'Ik ben nog altijd jong!' Daarna bekogelde hij ons met flippo's en Pokemonkaarten.
En daar wringt dus het schoentje: 30 jaar. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer. Er wordt namelijk zoveel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Heb je kinderen? Heb je een extra oplader voor je smartphone?
Wat dan met al het leuks dat tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Waarom is Nintendo-merchandise verzamelen opeens voor kinderen? 'En ja, ik weet ook wel dat die lege pizzadozen buitengezet moeten worden, maar ik heb er een fort mee gebouwd en dat is ook waardevol!'
Is zijn leven nu voorbij? Of stelt hij zich aan en moet alles nog beginnen?
William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij.
Het is tijd om afscheid te nemen van de oude William..."

Impresariaat
TVB Theater

Impresariaat (B)
Live Comedy Tom Bertels

Laatste nieuws
-al het nieuws over William Boeva

Bio.txt
William Boeva (Antwerpen, 1989) is een opvallende verschijning. Met zijn 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant, een 5 cm hoge kuif, een kunstheup en een handvol grappen. Boeva heeft pseudo-achondroplasie (dwerggroei).

In 2009 waagde Boeva zijn eerste stappen als comedian in Cafe The Joker in Antwerpen. Bepaald geen succes, maar hij zet door. In 2010 wint hij de hoofdprijs van de 123 Comedy Award en de publieksprijs bij de Culture Comedy Award. In 2012 haalt hij de halve finale van het Leids Cabaret Festival en wint hij Humo's Comedy Cup.

Via het multiculturele comedyproject 'Hakims of Comedy' belandt hij in 2011 voor het eerst op de podia van diverse culturele centra en kreeg er intensieve coaching van Han Coucke - regisseur van oa. Philippe Geubels en als comedian actief onder de naam 'Han Solo'. Boeva speelt het voorprogramma van Couckes show 'Multikul. De samenwerking tussen Boeva en Coucke resulteert in 2014 in Boeva's eerste zaalshow 'Megalomaan'.

Naast zijn theaterwerk duikt Boeva regelmatig op televisieprogramma's. Zo was hij te zien in het zevende seizoen van 'Comedy Casino' (2012), 'Een laatste groet' (2013), 'De slimste mens ter wereld' (2013), 'Scheire en de schepping' (2013, 2014), 'Is er wifi in Tahiti?' (2015) en 'Het sterkste netwerk' (2015). In 2014 presenteert hij de Vlaamse versie van het Britse televisieprogramma 'Balls of Steel'.