www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

William Boeva

Seizoen 2018-2019
Reset (reprise)
-speellijst

Over 'Reset'
"Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Na met zijn eerste succesvoorstelling 'Megalomaan' het zuiden van Nederland te hebben veroverd, ging het leven van William als een grote rollercoaster: nu en dan stevig over de kop, onverwachte bochten en hier en daar een kotsplekje.

De spannende rush van zijn eerste Nederlandse tournee was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar hij zat niet echt aan het stuur. Alles is veranderd, maar is hij zelf veranderd? Aanvaarden de mensen hem nu om wie hij echt is... Of om wat hij doet... Of omdat het moet? Bij elk antwoord komt er een nieuwe vraag. Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel te resetten en opnieuw op te starten. Nóg sneller, nóg scherper en nóg verrassender. Want er is nog zoveel te vertellen. William is klaar om met zijn show 'Reset' heel Nederland te veroveren!"

Impresariaat
TVB Theater

Impresariaat (B)
De Hofleveranciers

Laatste nieuws
-al het nieuws over William Boeva

Bio.txt
William Boeva (Antwerpen, 1989) is een opvallende verschijning. Met zijn 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant, een 5 cm hoge kuif, een kunstheup en een handvol grappen. Boeva heeft pseudo-achondroplasie (dwerggroei).

In 2009 waagde Boeva zijn eerste stappen als comedian in Cafe The Joker in Antwerpen. Bepaald geen succes, maar hij zet door. In 2010 wint hij de hoofdprijs van de 123 Comedy Award en de publieksprijs bij de Culture Comedy Award. In 2012 haalt hij de halve finale van het Leids Cabaret Festival en wint hij Humo's Comedy Cup.

Via het multiculturele comedyproject 'Hakims of Comedy' belandt hij in 2011 voor het eerst op de podia van diverse culturele centra en kreeg er intensieve coaching van Han Coucke - regisseur van oa. Philippe Geubels en als comedian actief onder de naam 'Han Solo'. Boeva speelt het voorprogramma van Couckes show 'Multikul. De samenwerking tussen Boeva en Coucke resulteert in 2014 in Boeva's eerste zaalshow 'Megalomaan'.

Naast zijn theaterwerk duikt Boeva regelmatig op televisieprogramma's. Zo was hij te zien in het zevende seizoen van 'Comedy Casino' (2012), 'Een laatste groet' (2013), 'De slimste mens ter wereld' (2013), 'Scheire en de schepping' (2013, 2014), 'Is er wifi in Tahiti?' (2015) en 'Het sterkste netwerk' (2015). In 2014 presenteert hij de Vlaamse versie van het Britse televisieprogramma 'Balls of Steel'.