www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Bolder en Plante

17 maart 2005: Na drie avondvullende programma's heeft het duo Bolder en Plante besloten om ermee te stoppen. Audrey Bolder en Victorine Plante hebben dit na 'langdurig en zorgvuldig overleg' bekend gemaakt. In 1998 haalden ze de finale van het Leids Cabaret Festival waarna ze werden opgenomen in de 'stal' van Harry Kies Theaterprodukties.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Bolder en Plante

Bio.txt
Audrey Bolder en Victorine Plante studeerden af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zij stonden in verschillende schoolprodukties, onder regie van o.a. Porgy Franssen en Paul Feld. Met hun eerste programma Wannabe behaalde het duo in 1998 de finale van het Leids Cabaret Festival.
Uit het juryrapport Leids Cabaret Festival 1998:
"Het duo Bolder & Plante weet op een zeer aanstekelijke manier clowneske slapstick te combineren met slim dansant theater. Het is opvallend hoe 'vrij' het tweetal zich op het toneel beweegt, gekoppeld aan een enorme dosis energie en durf. Bovendien is het in alle opzichten een echt duo, getuige de scherpe timing en de geroutineerde manier waarop de dames op elkaar inspelen. Daar komt bij dat het duo een enorm 'speelplezier' uitstraalt dat de performance iets onweerstaanbaars meegeeft."