www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Marijke Boon

Laatste nieuws
-al het nieuws over Marijke Boon

Bio.txt
Marijke Boon is zangeres, schrijfster en cabaretière.

Boon volgde een opleiding aan de Kunstacademie AKI te Enschede en de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar te Utrecht. Richtte in 1977 samen met Stef van der Linden en Maud Stegenga theaterwerkgroep 'De Bruine Boon' op. Die groep combineerde toneel, beeldende kunst en poppenspel voor kinderen. Met Stef van der Linden vormde zij van 1980 tot 1984 het zangduo De Boli's. Maakte vervolgens de soloprogramma's 'Liever Gladiolen' (1986), 'Zang en Dichtkunst' (1987), 'Een jurk met rozen' (1988), 'Vandaar dat ik ween' (1992) en 'Vandaar dat ik ween - De Luxe' (1993, verscheen tevens als CD en in boekvorm).

Daarnaast schreef ze de boekjes 'Ik fiets door het leven op het zadel des tijds' en 'Flamingo flamingo' en verscheen de CD 'Gemengde boeketten'.

In het seizoen 1996/97 was ze samen met Harrie Piekema te zien in de voorstelling 'Vogelkijken voor beginners'. Een "luchtige, licht literaire voorstelling waar zowel weemoed en verlangen als humor en plezier uit opklinken". Boon vindt zich in Suus van der Vlist, een feministisch ornithologe met 'erudiete uitstraling' en Harry Piekema steelt de show als cursusmodel Hein Broek. Samen onderwijzen ze het vogelkijken in drie stappen en zingen ze als een nachtegaal.