www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Erik Brey

Seizoen 2018-2019
Purpers Passie - met Purper
-speellijst

Over 'Purpers Passie'
"Ze vragen zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z'n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn 'passie'. Er is zelfs supermarktbrood dat 'Liefde & Passie' heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Een voorstelling voor op je bucketlist! Frans Mulder en Erik Brey, de PURPERS van het eerste uur, en het negen instrumenten bespelende, muzikale multi-talent Diederick Ensink, zullen samen met de ontroerend eigenzinnige actrice, singer-songwriter Anne van Veen met een gezonde dosis zelfspot op zoek gaan naar hun eigen passie."

Impresariaat
Impact Entertainment

Laatste nieuws
-al het nieuws over Erik Brey

Bio.txt
Op 23 maart 1997 speelt Erik Brey (echte naam: Breij) zijn laatste voorstelling met cabaretgroep Purper. Na 16 jaar begint hij aan een solo-carriere. Zijn solo's omschrijft hij als "gegoochel met muziekstijlen, licht absurde humor, met een hang naar het poëtische".

Na drie soloprogramma's en enkele musicalrollen, sluit hij zich opnieuw aan bij Purper.

Als eerste cabaretier van Nederland had hij een zelfgemaakte homepage. Je kunt er CD-registraties van zijn programma's bestellen.