Mastodon
portret

Brokstukken

Seizoen 2022-2023
Nog niet bekend.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Brokstukken

Bio.txt
Arjan Smit (1977), Chris King Perryman (1978) en Korneel Evers (1979) kennen elkaar van de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en zijn alledrie werkzaam geweest bij verschillende theater- en cabaretgezelschappen. Zo waren zij in 2004 allen te zien in de voorstelling I.N.R.I. van De Bloeiende Maagden.

In 2005 behaalden zij de finale van het Leids Cabaret Festival en vervolgens spelen ze door heel Nederland met hun voorstellingen 'Doggy Punch' (2006), 'Rode Dwerg' (2008), 'Three times a Lady' (2010) en 'Heavy Balls' (2014).

Daarnaast waren de heren actief als acteur. Zo was Evers te zien in 'De Heineken Ontvoering', de tv-serie 'Feuten' en recentelijk 'Zwarte Tulp'. In mei 2015 maakt Evers bekend Brokstukken te verlaten. Smit en King Perryman gaan verder als duo.

Verslag Leids Cabaret Festival 2005
Toen kwam Brokstukken, een trio gevormd door Chris King Perryman, Arjan Smit en Korneel Evers. Voor mij toch de verrassing van de avond, want hen had ik nooit eerder gezien. Tijdens de voorstelling tikte ik een bevriende cabaretier aan. 'Die moeten een vooropleiding gehad hebben'. Met een strakke professionaliteit brachten de heren hun visuele theater. Dat klopte, ze volgden alledrie de acteursopleiding aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Aanvankelijk slappe momenten, zoals de uitleg van seksuele standjes groeien gaandeweg door de toenemend absurditeit. Terugkerende personages zijn twee mafiosi en een pleisterverkoper. De filmische invloed is daarbij even goed merkbaar als die van Hans Teeuwen op de choreografie bij het dansje. Een andere filmische verwijzing zijn de McGuffins, de zilverkleurige koffers van de heren, die ook dienen als stoelen en paarden, maar waar het publiek nooit de inhoud te zien krijgt. Brokstuk Arjan is een prima clown als hij de loser speelt, maar hij beweest ook een hele enge en keiharde Carlo Boszhard neer te zetten in een gameshow-parodie.
Ook op muzikaal gebied zijn de Brokstukken goed bezig. Zingen ze in het begin een lied over 'een echte man', ze sluiten af met een rocknummer ala Bon Jovi. Dat ze daarbij slechts onzinkreten slaken doet niks af aan de allure waarmee ze op het podium staan.