www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Karin Bruers

Seizoen 2021-2022
Love is wonderful
-speellijst

Over 'Love is wonderful!'
"Nu is het afgelopen met de wild om zich heen schoppende en spugende activistische cabaretiere. Karin verwelkomt je in een warm bad van liefde.

Love is wonderful! was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. 'Kaatje, wat is love?', vroeg hij haar te pas en onpas en dan antwoordde ze verrukt: 'Wonderful'.

'Kaat, wat is love?' vroeg-ie haar pas nog. Ze antwoordde bedrukt: 'Gelul' en begon aan haar derde chocoladebol. Eten is er genoeg in Karins leven, maar liefde... daar zal ze geen obesitas van krijgen."

Impresariaat
KIK Productions

Laatste nieuws
-al het nieuws over Karin Bruers

Bio.txt
Na haar studie Personeelsmanagement startte Karin haar carrière in het buitenland. Tien jaar zwierf ze de wereld rond, ontwikkelde zich meertalig en deed veel ervaring op voor internationaal publiek. Terug in Nederland startte ze haar eigen creatieve bureau en was ze te zien als actrice in twee humoristische series en in een praatprogramma voor de regionale Brabantse omroep. Twee achtereenvolgende jaren speelde ze op 'De Parade' en sinds 1999 is zij werkzaam als stand-up comédienne en MC in de Comedytrain en bij de Vlaamse stand-up groep 'Bonjour Micro'. Verder was presentatrice van de Cabarestafette en presenteerde ze het Leids Cabaret Festival.

Op dit moment is Karin zowel voor de schermen als achter de schermen actief. Zo schreef ze en regisseerde ze begin 2003 een humoristisch sketchprogramma voor de KRO. Dit naar aanleiding van haar winnende inzending 'Leed Night Comedy' bij het Medialab (2001). Ook produceerde ze verschillende sketches voor het programma 'Ook dat nog', zat ze in het schrijversteam en verzorgde ze de spelregie van het panel. In 2004 speelt ze haar solotheaterprogramma 'Bruers III'.
bron: finkers.nl