www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Max van den Burg

Seizoen 2021-2022
Cultureel erfgoed
-speellijst

Impresariaat
Grappige Zaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Max van den Burg

Bio.txt
Na een studie HEAO communicatie met als specialisatie copywriting wordt Max van den Burg toegelaten tot de Toneelacademie Maastricht. In 2001 studeert hij af als docent/regisseur drama. Als acteur speelt hij bij toneelgroep Els Inc en maakt hij twee muziektheatervoorstellingen met Orkest Max Tak.

Als acteur is hij ook te zien op televisie en in de film. Zo speelt hij zijn eerste grote rol in de telefilm 'Vakantie in eigen land' in 2010 en speelt hij Ronnie in de News Kids-film 'Nitro'. Samen met Corry Konings scoort hij als Ronnie een hit met 'Hoeren neuken nooit meer werken'. Op televisie is hij te zien in 'Rambam' en 'Wat als?', gevolgd door gastrollen in series als 'Dokter Deen', 'Spangas', 'Heer & Meester' en 'Ik ook van jou'. Voor het digitale kanaal HumorTV maakt hij Polygoonjournaal 2014, humoristische filmpjes met archiefbeelden.

Vanaf 2007 is Van den Burg als cabaretier actief. In 2007 wint hij de publieksprijs op het Camuz kleinkunstfestival en in november 2008 de publieksprijs op Cameretten met zijn voorstelling 'Max'. In 2011 gaat zijn eerste avondvullende cabaretprogramma 'Kladderadatsch!' in premiere, gevolgd door 'Schlemiel' in 2013. In 2015 gaat zijn derde voorstelling 'Amok' in premiere.