Zwartekat.nl is de meest uitgebreide en niet-commerciële website over Nederlands en Vlaams cabaret, stand-up comedy, cabaretiers en comedians. Met heel veel info en het laatste nieuws. En natuurlijk een stoer zwart katje.

Deze website wordt sinds 1996 gemaakt door Richard van Bilsen. Hij was te horen op Radio 1, Radio 2, 3FM, WAKX op KX Radio en maakte jarenlang een maandelijks radioprogramma over cabaret bij Radio Rijnmond. Verder maakte hij deel uit van de jury van Cameretten, Groninger Studenten Cabaret Festival, Amsterdams Studenten Cabaret Festival, Griffioen Zuidplein Cabaret Festival en de selectiecommissie van het Groninger Studenten Cabaret Festival (2011-2016).

Sinds juni 2015 is de redactie versterkt met onze redacteur 'Flappie'. Ze is inmiddels onmisbaar als onze ogen en oren in Vlaanderen en heeft daarbij evenveel interesse voor het Nederlandse cabaret.

Op 14 april 2015 werd in DeLaMar aan Richard van Bilsen van Zwartekat.nl DeWaardering uitgereikt vanwege zijn inzet voor de kleinkunst. Eerdere winnaars waren Joost Nuissl, Vic van der Reijt en Henk van Gelder.
-meer info

En op 26 april 2018 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Niet alleen was hij daarmee de jongste ontvanger van deze onderscheiding voor verdiensten voor cabaret en kleinkunst, maar is deze ook voor het eerst verstrekt voor het maken van een website. Score!
-meer info

In 2011 kwam HumorTV Reports langs bij Zwartekat.nl. Naar aanleiding van Zwartekat Deluxe, waarmee op 29 mei 2011 het 15-jarig bestaan van Zwartekat.nl werd gevierd.
-bekijk de reportage

Zwartekat.nl is ook actief via twitter.com/zwartekat. Met tweets om je op de hoogte te houden welk nieuws er allemaal verschijnt op de site, je leest als eerste -vanuit de zaal- uitslagen van cabaretfestivals en af en toe plaatsen we (exclusief voor Twitter) nog allerlei leuke links.

In 2008 lanceerden we met PJGDesign.nl de website Cabagenda.nl, een site met speellijsten voor alle cabaretvoorstellingen.
-cabagenda.nl