www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Na 2001 hebben het een tijd niet bijgehouden, we zullen tussentijds verschenen berichten nog proberen te achterhalen

2010

Volkskrant (5 jan 2010)

Cabaretliefhebbers die op de hoogte willen worden gehouden van het laatste nieuws op het gebied van cabaret en stand up comedy, kunnen prima terecht op de website zwartekat.nl. Hier staan nieuwsberichten, een overzicht van wat er op radio en televisie en in de theaters te zien is, en een goedbezocht forum. De site is lekker multimediaal, zoals het hoort: je klikt meteen door naar de desbetreffende website of uitzending. Hij bevat ook een uitgebreide database van komedianten.
Dus wie na al die oudejaarsvoorstellingen nog niet genoeg gelachen heeft, kan op deze site vrolijk verder gaan.

2008

Verreck Zondagmiddag (30 nov 2008)

Op 30 november was Richard van Bilsen te gast bij de theatertalkshow Verreck Zondagmiddag van Marcel Verreck in Theater Bellevue. Andere gasten waren Maike Meijer (Toren C), George Groot en Patrick van den Hanenberg.

Het Parool / BN/De Stem (17 nov 2008)

In november 2008 plaatste de VSCD per abuis de uitslag van de VSCD Cabaretprijzen drie dagen te vroeg op hun website. Zwartekat.nl berichtte hierover. Vervolgens werd tijdens de uitreiking beweert dat wij de uitslag bekend hadden gemaakt, zonder vermelding van de eigen blunder. Bovendien werd er geruchten in de wereld geholpen dat 'de website gehacked' was. Ons inziens is het invullen van het woord 'Poelifinario' in de zoekmachine van vscd.nl geen hacken. Nogal kinderachtig. Dit werd dus nagewauweld door sommige kranten.

"De 'zege' was voor Van Roozendaal en Goedemondt overigens geen verrassing meer. De namen van de winnaars waren zaterdag al op een internetsite te lezen, omdat een hacker op de site van de VSCD toegang had weten te krijgen tot het juryrapport."

2007

Volkskrant (18 aug 2007)

In een artikel over optreden van Nederlandse comedians op het Edinburgh Fringe Festival in Schotland, wordt geciteerd uit het weblog dat Kees van Amstel gedurende zijn verblijf daar bijhoudt voor Zwartekat.nl.

2006

Volkskrant Magazine (11 mrt 2006)

Uit een overzicht met de vijf favoriete sites van Bert Visscher:

www.zwartekat.nl. Een site over cabaret. Hier vind ik de speellijsten van collega's en bekijk ik welke voorstelling ik wil zien. Ik ben net naar een prachtig programma van Maarten van Roozendaal geweest en ga nu naar Brigitte Kaandorp.

2005

3FM (4 sept 2005)


Aan het begin van het nieuwe seizoen werd Zwartekat.nl gevraagd om in het 3FM-radioprogramma Buzz te praten over het cabaret-aanbod. Hij nam Cabaretophet.net mee. Het is hieronder te beluisteren.
-beluister het interview

2004

Radio Rijnmond (mei 2004)

De reden van uitnodiging was niet geheel duidelijk, maar we grepen een interview met Carrie in de Gooi-het-maar-in-mijn-pet-show aan om de komst van de Tweede Zwartekat-dag aan te kondigen. En we sleurden Patrick van Cabaretophet.net aan zijn bijna-baard mee als mede-organisator.
-beluister het gesprek

NCRV Gids (mei 2004)

Verreweg de beste algemene cabaret-site is www.zwartekat.nl, sinds 1996 gemaakt door Richard van Bilsen. Zwarte Kat biedt een zeer uitgebreid overzicht van tientallen cabaretiers, oud en jong, van Eduard Jacobs en Wim Kan tot Lambert-Jan Koops en Anne-Aafke Sol (wie?), compleet met hun programma's, publicaties (boeken, CD's), speellijsten, impresariaten, enzovoorts. Ook geeft Zwarte Kat een overzicht van alle uitzendingen van cabaretprogramma's op radio en TV, biedt een enorme bibliotheek en talloze (verwijzingen naar) andere cabaret-bestanden. Ook handig is een forum waar je kaartjes voor voorstellingen kunt ruilen.

Vitaal.nl (feb 2004)

Webtips

Een site die cabaretliefhebbers niet mogen missen is Zwartekat.nl. Dit 'verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy' is bijzonder overzichtelijk en uitgebreid. Bijzonder prijzenswaardig is de nieuwsvoorziening op de homepage. Bijna dagelijks wordt hier alle nieuwtjes op cabaretgebied gepubliceerd. Bijzonder handig is de programmagids van al het cabaret op radio en tv.
Zwarte kat biedt ook recensies van boeken en cd's, een overzicht van cabaretiers en hun speellijsten, verwijzingen naar organisaties en websites over cabaret. Ook kunt u op het forum van zwartekat.nl met cabaretliefhebbers in discussie gaan of tips uitwisselen.

2003

Het Parool (10 maart 2003)

Voor de echte cabaretfan: veertien optredens in vijf uur
door Merijn Henfling

Amstelveen - ''Doe mij er nog maar vijf,'' zegt een vrouwelijke bezoeker aan het eind van de avond, veertien optredens en vijf uur later. Echte cabaretliefhebbers verzamelden zich gistermiddag en -avond in De Griffioen in Amstelveen voor de eerste Zwartekat-dag, een meet en greet-event voor cabaretiers en fans.
In het programmaboekje is een speciale handtekeningenpagina gereserveerd.
Zwartekat.nl is de best bezochte en meest actuele cabaretsite van Nederland, met biografieën, nieuws, aankondigingen van radio- en tv-optredens en een levendig forum. En nu dus ook een cabaretdag: wat oorspronkelijk bedoeld was als een forumdag voor de vaste sitebezoekers, werd een minifestival voor onbekende en iets meer bekende comedians.
Het grootste deel van de aanwezige cabaretiers speelt normaal gesproken in kleine zalen of buurthuizen. ''We hebben bewust niet gekozen voor de grote namen,'' zegt organisator Richard van Bilsen. ''Dit is een showcase voor onbekend talent. Zwartekat is de verbinding. De meeste cabaretiers van vandaag komen regelmatig op het forum of ik ken ze persoonlijk.''

Van Bilsen begon in 1996 met Nederlands Cabaret Homepage, nog altijd gebruikt als ondertitel. Zwartekat, volgens de bedenker 'een cultnaam met de uitstraling van een spannend jongensboek', verwijst naar het oudste Parijse cabaretcafé Le Chat Noir, waar aan het eind van de negentiende eeuw al dagelijks cabaretiers optraden.
De middag wordt afgetrapt door Eric van Sauers, samen met Onno Innemee, Roué Verveer en Arie Koomen (van Arie en Silvester) de bekende namen. Het liefst ligt hij op zondag op de bank, vertelt Van Sauers, maar voor cabaretfans maakt hij graag een uitzondering. ''Iedereen speelt voor nop, uit affiniteit met de site,'' meldt Van Bilsen.

Van Sauers zet de toon met zijn persoonlijke observaties over vrouwen. Hoe bont de verzameling cabaretiers ook is, allemaal zoeken ze hun thema's dicht bij huis. Onbetwist favoriet onderwerp is de relatie: hoe kom je eraan, maar vaker: hoe kom je eraf? En nog belangrijker: wat voel je dan?
Veel cabaretiers beantwoorden die vragen vanachter de vleugel of met een gitaar. Pieter Derks, met zijn achttien jaar de allerjongste, zingt over hoe mooi het met een ander meisje zou kunnen zijn, alleen ja: hij heeft een vriendin.
Twintiger Roel C. Verburg heeft een efficiënte manier bedacht om meisjes te dumpen: een standaardbrief. Bijna-zestiger Menno Nicolai, 'vermoedelijk de oudste debuterende cabaretier van Nederland', vergeet nog altijd zijn geliefde te vergeten.
Op een aandoenlijk knullige manier presenteren organisatoren Van Bilsen en Patrick Deters - beiden een stevig postuur, rossig haar en een baardje - de optredens. Als de een aankondigt, doet de ander de changementen. Het hoeft allemaal niet vlekkeloos te verlopen en zelfspot mag. ''Nu weet u waarom ik geen cabaretier ben geworden,'' zegt Van Bilsen.

In de pauzes geven toeschouwers opbouwende kritiek aan de artiesten die in het wild rondlopen. ''Probeer dat gevoel dat je achter de vleugel uitstraalt vast te houden en mee te nemen achter de microfoon,'' zegt een kenner. ''Geweldig,'' krijgt een andere cabaretier te horen, ''uw grappen zijn tenminste niet zo naar beneden-schopperig.''
De vaste forumbezoekers zijn te herkennen aan de naamstickers op hun trui. Diana Broeders (21 jaar, bezoekt een show per week) en Pim de Mol (23 jaar, zag afgelopen seizoen 85 voorstellingen) zijn vaak te vinden op het forum, respectievelijk onder de namen Diaan en Pimmez. Meestal gaan de discussies wel ergens over, vertellen ze. Broeders: ''Moet een voorstelling wel of niet worden onderbroken door een pauze? Of wat is nog de waarde van een staande ovatie?''
De Mol: ''Laatst ging het over artiesten die te snel zijn doorgegroeid naar de grote zaal.'' Dat veel cabaretiers de site goed in de gaten houden, weerhoudt hen niet te schrijven wat ze denken.
''Ze worden liever negatief besproken dan helemaal niet,'' zegt Broeders.

2001

NRC Handelsblad - webgids (dec 2001)

Nederlandse Cabaret Homepage

Liefhebbers van humor kunnen terecht op de Nederlands Cabaret Homepage. De site wordt bijna dagelijks ververst met nieuws en informatie, variërend van de comeback van Purper, het Jules de Corte-museum (komt niet) en een overzicht van cabaretiers op radio en tv. Maar met ook het bericht dat Bin Laden taboe is tijdens het carnaval. Verder een groot aantal speellijsten van cabaretiers en de rubriek 'downloads' met geluidsfragmenten en achtergrondjes voor de computer.

Het Net - webgids (17 dec 2001)

Uit de webgids van provider Het Net (gelezen op 17 december 2001):

Van Youp van 't Hek tot Hans Teeuwen

Als u een liefhebber bent van cabaret en u bent nog nooit bij De Zwarte Kat geweest, dan mist u wat, want dit is een bijzonder compleet verzamelpunt voor alles wat te maken heeft met cabaret en stand-up comedy. Natuurlijk vindt u hier een berg cabaret-nieuws met alle ins en outs uit de cabaret-wereld, maar er is ook een lange lijst met cabaretiers, met veel informatie en biografietjes. Verder een alfabetisch gerangschikte speellijst en een zeer uitgebreide bibliotheek met niet alleen een overzicht van boeken met betrekking tot het cabaret en/of geschreven door cabaretiers, maar soms zelf met complete teksten! In het forum kunt u terecht voor al uw vragen. Zoals gezegd: een must voor de echte liefhebber. Kies uw favoriete cabaretier en kijk of u dingen vindt die u nog niet wist!

Wim de Bie (17 juli 2001)

Wim de Bie over Zwartekat nadat we zijn eerste -stilgehouden- weblogexperiment hadden gevonden.

Word Wide Web Wonder. Het wonder is geschied: ik heb lezers! Ik begon deze site uit nieuwgierigheid; hoe is het om gratis en voor niks een eigen site in te richten en wat gaat er dan gebeuren, zonder je adres aan iemand door te geven.

De bovenste link in de linker kolom (kijk ook hier) verwijst naar de site van Siegfried Woldhek - met (o.a.) een schitterende verzameling tekeningen. Siegfried kreeg een enthousiaste mail van iemand die zijn adres bij mij had gevonden (ja, ik ben echt nog een stomverbaasde beginner!). Die mail stuurde me naar de zwarte kat en daar staat het!

Zo gaat op het web een balletje dus rollen. Wat is dit toch een veel interessanter medium dan die stomme televisie!

Brabants Dagblad (10 mrt 2001)

Hobbyisten zorgen voor cabaret op het net
Door Marcel Linssen

Heel wat Nederlandse -cabaretiers zijn inmiddels via het net op te snorren. En toch is dat te danken aan niet meer dan een handvol mensen. Namelijk cabaret- en internetfreaks als Richard van Bilsen en Justus van Oel. Zij kwakken alle wetenswaardigheden over hun hobby op het net.

Over bijna elke Nederlandse cabaretier is wel iets te vinden op het World Wide Web: een summiere biografie, of een redelijk recent elektronisch krantenknipsel. Want reken maar dat de gedrukte media nog steeds een belangrijke bron vormen voor het cabaret op internet. Wie Lenette van Dongen zoekt, of Sanne Wallis de Vries of de Vliegende Panters hoeft een van deze namen maar in een willekeurig zoekvenster in te tikken. Het levert altijd wel iets op. En onder die zoekresultaten ook steevast de cabaretsites die zo goed als alles in huis hebben.

Onder http://www.zwartekat.nl bevindt zich Nederlands Cabaret Homepage. Een verzameling van nieuwsstukjes, aankondigingen van nieuwe sites en radio- en tv-verschijningen, biografieën plus een redelijk zorgvuldig overzicht van alle optredens en de publicaties erover. Alleen geen fragmenten uit cabaretshows wat weer alles te maken heeft met auteursrechten. Anders zou de 26-jarige cabaretfreak en beheerder Richard van Bilsen dit zeker niet nalaten. Korte geluidsfragmenten staan wel op zijn site. Van het soort dat veelal te gebruiken is als leuk geluidje op de computer, maar daar blijft het dan ook bij.

Van Bilsen is in 1996 begonnen met Nederlands Cabaret Homepage. En de keuze voor het adres http://www.zwartekat.nl is helemaal niet toevallig. Geïnspireerd door de historie heeft hij gezocht naar een naam die lekker in het gehoor ligt, maar ook nog eens verantwoord is. Zwarte kat refereert naar het allereerste Franse cabaretcafé: Le Chat Noir. Een plek waar al in 1881 dagelijks cabaretiers optraden en die nu een plek heeft op internet, en wel op http://www.lechatnoir.free.fr/ of op http://www.cinemedia.net/ SFCV-RMIT-Annex/maughton/RIVIERE voor de niet Frans lezenden.

Wat een semi-fansite zou worden voor Hans Teeuwen en Herman Finkers is uitgegroeid tot een hoekje op het World Wide Web waar zo goed als alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers te vinden zijn. Zo'n stuk of zestig die binnen de redelijke sobere, maar doeltreffende opmaak van Nederlands Cabaret Homepage goed tot hun recht komen. En zodra Van Bilsen een nieuwtje heeft maakt hij dat wereldkundig. En zoals alle hobbyisten maakt hij in principe zijn eigen keuze. Wat op het net staat heeft Van Bilsens voorkeur. (..)

PC-Active (jan 2001)

In de januari-editie van computerblad PC-Active was www.zwartekat.nl de site van de maand. Lees hier het gescande bijbehorend artikel: 'Cabaretiers verzamelen' (169 kb)

2000

Sonera Plaza (4 okt 2000)

Internetjournalist Laurens Lammers interviewde de hoofdredacteur voor de website van Sonera Plaza.

Wat Seth Gaaikema doet, is mijn smaak niet

Richard (van) Bilsen (26) begon vier jaar geleden met de Nederlands Cabaret Homepage, één van de best bezochte Nederlandse websites over cabaret en cabaretiers. ,,Als je van het internet neemt, moet je ook aan het internet geven", vond (Van) Bilsen.

Samen met een vriend begon hij met bouwen. Zijn eerste site ging helemaal over Hans Teeuwen, met de complete teksten uit zijn shows "Heist" en "Hard en Zielig". Maar geleidelijk aan werd de site uitgebreid met andere cabaretiers. Tegenwoordig zo'n negentig. Wie niet beter zou weten, zou denken dat Nederland barst van de grappenmakers en tekstdichters. De lijst is mede indrukwekkend, omdat er bibliografieën in staan, evenals discografieën, speellijsten, toerdata, informatie over voorstellingen en relevante internetadressen.

Geen geluid
Elders op de site zijn teksten en liedjes op te vragen, overzichten van radio- en televisieprogramma's, nieuwsberichten en verwijzingen naar festivals. Geluidsfragmenten zijn jammer genoeg niet op de site te vinden. Maar dat heeft alles met auteursrechten te maken. Wel zijn er korte geluiden te vinden om de computer op te leuken en wallpapers.

Richard (van) Bilsen steekt tegenwoordig niet meer zoveel tijd in de site als vroeger. "Hoogstens 25 uur per week", zegt hij.

De site is te vinden op het domein Zwartekat.nl. Waar komt die naam vandaan?

"De naam is een combinatie van eisen: goed in het gehoor liggend, makkelijk te onthouden en historisch verantwoord. Cabaret komt oorspronkelijk uit Frankrijk en het allereerste cabaret (1881) heette 'Le Chat Noir', de Zwarte Kat dus."

Zijn er ook cabaretiers die je site kennen?
"Ik heb met een paar wel contact gehad, maar ik zoek het niet op. Mijn interesse ligt vooral bij hun werk. Er is mij verteld dat in het wereldje mijn site regelmatig bezocht wordt en dat geloof ik natuurlijk graag."

Is jouw ontdekking van de gekaapte domeinnamen van cabaretiers tot nog toe je grootste scoop geweest?
"Eigenlijk wel, tot twee keer toe betrapte ik een 'domeinmakelaar'. Dat is uiteindelijk nog in de 'oude media' terecht gekomen en de eerste werd later zelfs landelijk nieuws toen ze ook Leetowers.com bleken te hebben geregistreerd. Ook leuk vond ik de vroegtijdige ontdekking van de nieuwe layout voor Pauldeleeuw.nl na wat snuffelen in niet afgesloten subdirectories."

Wat was de beste cabaret-sketch die je ooit hebt gezien?
S mokkelen, want het is niet één sketch en ik heb 'm helaas niet kunnen zien. Van het nooit in première gegane programma van Hans Teeuwen en Roland Smeenk is een CD verschenen, getiteld "Heist". Heel, heel erg goed."

Waarom heb je cabaretiers als Paul van Vliet, Toon Hermans en Seth Gaaikema niet op je site staan. Drie grootheden toch?
"Bij het maken van pagina's ben ik met name uitgegaan van mijn eigen interesse. Van Paul van Vliet heb ik zowat alles op plaat. Hij ontbreekt puur vanwege tijdgebrek. Wat Gaaikema doet is mijn smaak niet, maar op den duur zal ook hij zijn eigen pagina krijgen. Net als Toon Hermans. We're working on it."

Zijn er nog veelbelovende nieuwkomers?
"Droog Brood heeft onlangs overweldigend het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen en stand-up comedian Jan Jaap van der Wal is ook heel erg goed."

Heb je nog plannen voor de toekomst?
"Zeker, het kan altijd beter. Zo heb ik zitten denken aan een wekelijks programma met bijzondere opnames dat via Shoutcast.com wordt verspreid, maar vooralsnog heb ik daar écht de tijd niet voor."

1999

HP/De Tijd (27 nov 1999)

In HP/De Tijd stond een artikeltje naar aanleiding van ons nieuwtje over de registratie van cabaretiernamen als domeinnaam.

Cabaretiers versus miezerig mannetje
Nederlandse cabaretiers kunnen het wel vergeten op Internet. Dat wil zeggen: wanneer zij een homepage onder hun eigen naam willen opzetten.

In ieder geval stuitten ze op het Brabantse bedrijfje Euro Partners Informatici BV, dat de namen van de meest bekende cabaretiers heeft laten registreren als domeinnaam. Youp van 't Hek zou de site www.youpvanthek.com dus nooit kunnen beginnen zonder toestemming van het bedrijfje uit Den Bosch. En zo zijn ook de namen van onder anderen Tineke Schouten, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp en Paul de Leeuw geclaimd door EPI.
De redactie van de Nederlandse Cabaret Homepage ontdekte het verschijnsel. Navraag bij de impresariaten van de cabaretiers leerde dat die in elk geval van niets wisten.
Herhaaldelijk bellen met Euro Partners Informatici leverde wekenlang dezelfde reactie op: degene die meer wist te vertellen was directeur Albert Akkermans, die helaas altijd in vergadering was. Vorige week had Omroep Brabant ineens beet: in een radio-item gaf Akkermans summiere uitleg. De directeur sprak van 'een speciaal project', waarover de cabaretiers nog zouden worden geïnformeerd. Akkermans: "Ik denk dat ze het leuk gaan vinden."
Dat laatste geldt in ieder geval niet voor cabaretier Theo Maassen. Ook hij wist nog van niets, maar liet weten de actie 'walgelijk' te vinden. "Wat nou speciaal project. Onzin. Je hebt altijd miezerige mannetjes die geld aan je willen verdienen." [JPG]

Computeridee (3-17 nov 1999)

In nummer 23 van Computeridee (3-17 november 1999) stond een mooi artikel met een kritische noot.

"Een ander goed uitgangspunt voor een zoektocht, biedt de Nederlands Cabaret Homepage. Deze homepage is eigenlijk ooit opgezet als Hans Teeuwen-site, maar werd in de loop der tijd steeds verder uitgebreid. De makers van de site laten weten dat de pagina's elke week ververst worden en zijn daarmee in elk geval actueler dan Cabaretweb. (...) U kunt zich hier ook abonneren op CabaretMail dat eens in de maand wordt toegestuur met daarin het laatste nieuws op cabaretgebied waaronder nieuwe cabaretsites en recent verschenen CD's. Ook vindt u hierin downloads van cabaretfragmenten. In oktober zijn dat fragmenten van Koos Speenhoff, Johnny en Rijk en de Mannen van de Radio. In de keuze van deze fragmenten zien we al meteen dat we met liefhebbers te maken hebben. Koos Speenhoff zal waarschijnlijk alleen echte cabaretliefhebbers misschien nog wat zeggen. Deze cabaretier, een van de allereersten in ons land, leefde namelijk van 1896 tot 1945. Ook Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooijer behoren nou niet bepaald tot de nieuwe lichting cabaretiers. Maar daar staan dan wel weer de Mannen van de Radio tegenover, een naam waarachter Hans Teeuwen en Pieter Bouwman schuilgaan. Kortom: Nederlands Cabaret Homepage is een site van en voor liefhebbers. Toch ontbreekt ook op deze site de naam van Toon Hermans en dat mogen de makers van deze site zich aantrekken."

Algemeen Dagblad (22 sept 1999)

Op de site van het Algemeen Dagblad was de site 'Link van de dag':

Tientallen cabaretiers teisteren en vermaken Nederlands met humor in alle soorten en maten. De Nederlandse Cabaret Homepage doet een geslaagde poging enige structuur in de humor-chaos te brengen. Lees over cabaretiers en download fragmenten.
Waardering: 4 uit 5 sterren.

Rotterdams Dagblad (20 aug 1999)

Op de website van het Rotterdams Dagblad in de rubriek 'Webzap' stond een artikel over 'uitgaan in cyberspace':

"Natuurlijk zijn er ook mensen die alleen in één bepaald soort podiumkunst zijn geïnteresseerd, zoals het steeds populairder wordende cabaret. Zij worden uitstekend bediend op de Nederlands Cabaret Homepage, met talloze biografieën van cabaretiers, een cabaretbibliotheek, cabaretteksten en recensies uit de kranten over voorstellingen. Op deze site zijn ook de externe links te vinden naar alle cabaretiers met een eigen website van Acda en De Munnik via Herman van Veen, die zowel een Nederlandse als een Duitse site onderhoudt, naar Arthur Umbgrove."

One (aug 1999)

In het augustus 1999-nummer staat het volgende over de site:

Op de Nederlandse cabaret-homepage staat een zeer uitgebreid overzicht van cabaretiers, hun programma's en waar ze spelen. Er is ook een online winkel waar je theaterboeken, cd's en muziek kunt kopen"

Online winkel??

Quicknet (juni 1999)

Op de Quicknet-site stond het artikel 'Pret op het net', met daarin het volgende over de NCH:

Cabaretweb is strak opgezet, maar daardoor een beetje zielloos. De Nederlands Cabaret Homepage is een voorbeeld van hoe het anders kan. De pagina is gemaakt door twee enthousiaste cabaretliefhebbers. "Om wat terug te geven voor het plezier dat wij aan internet hebben beleefd en als uiting van ons eigen hobbyisme begonnen we in juni 1996 met een homepage over de door ons bewonderde cabaretier Hans Teeuwen." Ook op deze site vindt je informatie over cabaretiers, speellijsten en recensies. Daarnaast is er een lijst met radio- en televisieprogramma's die aandacht besteden aan cabaret, een prikbord waar fans kaartjes, tips en cabaretweetjes kunnen uitwisselen. En tal van downloads: desktopthemes, geluidsfragmenten, achtergrondschermen en RealAudio-fragmenten, waaronder een hele reeks Mannen van de Radio (Hans Teeuwen, Theo Maassen en Pieter Bouwman). Het spreekt voor zich dat er over hun persoonlijke (en publieks-) favoriet Hans Teeuwen de meeste informatie te vinden is op de Nederlands Cabaret Homepage. Naast een waslijst nieuwtjes over de goede man, ook een zeer nauwkeurige uitwerking van de teksten van zijn drie shows (Heist, Hard en Zielig en Met een Breierdeck).
De site is razend actueel, want de rubriek NieuwS is vandaag voor het laatst bijgewerkt. Zo valt er al te lezen dat Theo Maassen zondag in Eindhoven was opgepakt door de politie omdat hij een reclamestoet verstoorde. "De cabaretier trok stekkers los van de geluidsinstallatie, maakte vlaggen kapot, zwaaide met een kunstpenis en liet tot slot zijn broek zakken waarbij hij zijn eigen geslachtsdeel aan het ruimschoots aanwezige publiek liet zien."

Digitale Stedeling (7 mrt 1999)

"CabaretMail
Om op de hoogte te blijven van cabaretnieuws, kun je abonneren op de mailinglijst Cabaretmail. De site van Bink wordt erg goed ge-update. Door de site regelmatig te bezoeken blijf je op de hoogte. Zo staan er op de site alle data en plaatsen waar je de nieuwe voorstelling van Hans Teeuwen kunt verwachten."

Smallzine (7 feb 1999)

In de nieuwsbrief werd CabaretMail vermeld:

"CabaretMail is de mailinglijst van de Nederlands Cabaret Homepage (NCH). Via deze lijst worden abonnees maandelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op cabaretgebied in Nederland. Het nieuws is een samenvatting van datgene wat al eerder op de homepage verscheen. De nieuwsbrief wordt aangevuld met (cabaret)links op het net en een overzicht van recent verschenen boeken en cd's. De eerste nieuwsbrief in Nederland over cabaret in Nederland."

1998

Dingen die gebeuren (7 mei 1998)

In de uitzending van 7 mei 1998 van 'Dingen die gebeuren' (radio 1) werd na het verkiezingsnieuws, op mediasites en de sites van enkele politieke partijen, de NCH en het Bolkestein plus-pakket genoemd (samples, iconen en achtergrondplaatje). Verder liet men enkele geluiden horen.

Link (april 1998)

Link in een artikel over humor op het internet.

1997

Net (nov 1997)

In 'Nets Web100':

"Liefhebbers van vaderlands cabaret zullen zeker een plaatsje in hun bookmarkverzameling reserveren voor de Nederlandse Cabaret Homepage. Hier zijn allerlei teksten, beschouwingen, nieuwtjes en nog veel meer te vinden van Nederlandse cabaretiers. Al zappend verval je bij het lezen van een van de vele acts al gauw van een bescheiden glimlach in een onbedaarlijke proestbui."

Helaas stond de oude URL erbij.

In het januari-nummer (1998) van Net wordt dit (foutief) gerectificeerd in de rubriek 'Nedersurf'.
Zoek de fout: http://www.x4all.nl/~bink/cabaret/index.html

Link (nov 1997)

In een artikel over Sinterklaas op het internet:

"Beslist niet voor de kleinste Websurfers zijn de pagina's over het optreden van de Sint in de televisieserie Debiteuren/Crediteuren. Niet voor niets heeft de VPRO alle afleveringen van deze serie herhaald, behalve "Een heerlijk avondje". Als je de spraakmakende televisie-uitzending hebt gemist, kun je gelukkig op het Web terecht. Geluidsfragmenten vind je op (link), de integrale tekst staat op link. Dit is een Website over cabaretier Hans Teeuwen, die in 'Een heerlijk avondje' de gastrol van Sinterklaas speelde."

(met een foto van de pagina)

1997

Net (jan 1997)

In het januari-nummer stond in het artikel 'Humor op het internet'. Daarin wordt de homepage als een van de weinige Nederlandse sites genoemd:

"En het was even zoeken naar een aantal andere bekende komische acts van Nederlandse bodem, maar gelukkig zijn ook artiesten als Hans Dorrestijn, Harrie Jekkers, Brigitte Kaandorp en Freek de Jonge ruimschoots vertegenwoordigd op http://www.dra.nl/~bink/cabaret/. Op deze homepage vind je onder andere zeer veel informatie over hun uitgebrachte werk op CD, boeken of video, en tevens complete overzichten van hun loopbaan."

1996

Volkskrant (24 dec 1996)

In tegenstelling tot Trouw vond de Volkskrant wel een alternatief voor een humoristische jaarwisseling. In de rubriek 'Site-seeing' stond het volgende:

"Een andere kleinkunst-site is de Nederlandse Cabaret Homepage (NCH) van Richard en Michiel (achternamen ontbreken) in de Digitale Regio Alkmaar. De beide cabaretliefhebbers verzamelden met enige hulp werk van ongeveer dertig cabaretiers. Verder staat op de NCH een interessant verhaal over cabaret en censuur. Onder de kop 'spraakmakende cabaret uit de ouwe doos' komt cabaret en censuur aan de orde. Er wordt een aantal teksten en liedjes besproken waar de overheid niet zo blij mee was. Een voorbeeld is de 'godslasterende' tekst van het nummer 'Beeldreligie' uit het VARA-programma 'Zoishettoevalligooknogeenseenkeer'. De site geeft ook een overzicht van cabaretliedjes en een opsomming van cabaret in de media."

Daily Planet (4 dec 1996)

In editie 4.45 (4 dec '96) van de Daily Planet schrijft samensteller Francisco van Jole onder de kop 'Alles over cabaret' het volgende:

"De Nederlandse Cabaret Homepage bevat een uitgebreide hoeveelheid informatie over cabaret. Er zijn onder meer teksten van liedjes te vinden, overzichten van relevante radio- en televisieprogramma's en biografieen van cabaretiers. Ook is er een verwijzing te vinden naar de homepage van Herman Finkers."