www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Han Coucke

Seizoen 2018-2019
Han Solo - Jubilee!
-speellijst

Over 'Jubilee!'
"Hoera! Han solo staat 10 jaar op de Vlaamse podia. En hem kennende zal dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Géén stapje terug, maar een tandje bij. Géén bloemen noch kransen, maar verbaal vuurwerk. Geen klassieke 'Best of'-show, maar een stevig buffet van oud materiaal met nieuwe meningen én nieuw materiaal met aloude energie.

Want na een decennium roepen, tieren en tegen alles trappen wat los én vasthangt, vindt Han solo het hoog tijd om kritisch terug te kijken op zijn aanwezigheid in het comedylandschap. Dus leg maar alvast een Rennie klaar, want deze 'Jubilee' wordt happen, slikken én verteren tegen sneltreinvaart. 100 minuten lang."

Impresariaat (B)
De Hofleveranciers

Laatste nieuws
-al het nieuws over Han Coucke

Bio.txt
Han Coucke (Waregem, 1975) groeit op in Zulte. Na een opleiding industrieel ingenieur studeert hij aan het conservatiorium in Gent. Daar leerde hij Frank Van Erum kennen. Beiden studeren af als Meester in de Dramatische Kunst en vormen in 1998 het cabaretduo 'Gino Sancti'.

In 2001 bereikt Gino Sancti met het eerste programma 'Holebi' de finale van het Humorologie Concours. In 2002 winnen ze ditzelfde concours met hun tweede programma, 'Niet op de openbare weg gooien'. Datzelfde jaar winnen ze het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en de jury- en publieksprijs op Cabareteske in Eindhoven.

Daarop volgen de shows 'Apres-ski' (2005), 'Terminaal' (2006), 'V.I.P.' (2008) en met een tussenpauze van enkele jaren '13 jaar - best of' (2012). Onderwijl is Han Coucke ook solo en wel als het personage 'Han Solo', naar eigen zeggen 'de eerste extreem rechtse standup-comedian in Vlaanderen'. De ironie komt niet bij iedereen over. Zo bezoekt ook Vlaams Belang-leider Filip de Winter de voorstelling. Als Han Solo speelt Coucke met thema's als racisme, multiculturalisme.

Han Coucke is ook actief als regisseur en coach van verschillende cabaretiers, zoals Philippe Geubels, Steven Mahieu, William Boeva en Bart Vanneste (Freddy De Vadder). En eerder ook voor Ter Bescherming van de Jeugd en Neveneffecten.