www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Han Coucke

Seizoen 2021-2022
Han Solo - Mobilehome 2.0
-speellijst

Han Solo - Retro
-speellijst

Impresariaat (B)
De Hofleveranciers

Laatste nieuws
-al het nieuws over Han Coucke

Bio.txt
Han Coucke (Waregem, 1975) groeit op in Zulte. Na een opleiding industrieel ingenieur studeert hij aan het conservatiorium in Gent. Daar leerde hij Frank Van Erum kennen. Beiden studeren af als Meester in de Dramatische Kunst en vormen in 1998 het cabaretduo 'Gino Sancti'.

In 2001 bereikt Gino Sancti met het eerste programma 'Holebi' de finale van het Humorologie Concours. In 2002 winnen ze ditzelfde concours met hun tweede programma, 'Niet op de openbare weg gooien'. Datzelfde jaar winnen ze het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en de jury- en publieksprijs op Cabareteske in Eindhoven.

Daarop volgen de shows 'Apres-ski' (2005), 'Terminaal' (2006), 'V.I.P.' (2008) en met een tussenpauze van enkele jaren '13 jaar - best of' (2012). Onderwijl is Han Coucke ook solo en wel als het personage 'Han Solo', naar eigen zeggen 'de eerste extreem rechtse standup-comedian in Vlaanderen'. De ironie komt niet bij iedereen over. Zo bezoekt ook Vlaams Belang-leider Filip de Winter de voorstelling. Als Han Solo speelt Coucke met thema's als racisme, multiculturalisme.

Han Coucke is ook actief als regisseur en coach van verschillende cabaretiers, zoals Philippe Geubels, Steven Mahieu, William Boeva en Bart Vanneste (Freddy De Vadder). En eerder ook voor Ter Bescherming van de Jeugd en Neveneffecten.