www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Nina de la Croix

Laatste nieuws
-al het nieuws over Nina de la Croix

Bio.txt
Nina de la Croix studeerde in juni 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Die zomer is ze te zien in de videoclip 'Houdios' van de Vliegende Panters waarin ze een van de kassameisjes speelde.

De la Croix richt zich na haar opleiding op het maken van een kleinkunstprogramma. Hiermee haalt ze de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2007. Ze bouwt haar festivalprogramma uit tot haar eerste programma Poldervrouw. Haar debuutvoorstelling wordt met lof ontvangen. De Cabaret & Comedygids 2008-2009 noemt haar één van de meest opmerkelijke, aanstormende talenten van dat seizoen 'een debutante die je in de gaten moet houden'. In september 2009 volgt haar eerste avondvullende voorstelling "Alles kan kapot" en in 2011 'Bas'. In het seizoen 2012/2013 is ze presentatrice bij het Amsterdams Kleinkunst Festival en bij de Cabarestafette.

Naast haar cabaretvoorstellingen speelt ze in de musicalproducties 'Alles of niets' (2012) en de opvolger daarvan 'Handjes in de lucht' (2013). Tevens speelt ze met Meisjes Scholten in de schoolvoorstelling 'Doen of durven'.

In het seizoen 2014/2015 wordt ze in 'Meer hebben we niet nodig' herenigd met cabaretier Maarten Ebbers, die haar als gitarist begeleidde bij haar eerste voorstelling 'Poldervrouw'.