www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Eva Crutzen

Seizoen 2018-2019
Opslaan als
-speellijst

Over 'Opslaan als'
"Eva heeft het allemaal. Alles eigenlijk. Behalve rust dan. Of stilte. Of tijd.
Hoe kun je dingen verwerken als alles maar doorgaat? En waarom onthoud je wel alle telefoonnummers, die je ooit hebt gehad, maar vergeet je de geur van iemand, die er niet meer is?

In 'Opslaan Als' laat Eva de gekte toe. Ze speelt uiteenlopende personages en gaat muzikaal los. Zo biedt ze antwoorden, waar wij de rest van ons leven op kunnen bouwen. Of ze laat ons in verwarring achter. Het hangt er maar net vanaf hoe je het opslaat. Hoe dan ook; je moet erbij zijn!"

Impresariaat
de Bogen Theaterproducties

Impresariaat (B)
Live Comedy Tom Bertels

Laatste nieuws
-al het nieuws over Eva Crutzen

Bio.txt
Eva Victori Anna Crutzen (Maastricht, 1987) studeert in 2009 af aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam. Kort daarna richtte ze haar eigen theatergroep 'Nieuwe buren' op en speelt ze in voorstellingen van Theo Nijland, Kindertheater De Toverknol en het Haarlems Toneel.

In 2012 wint ze met haar cabaretvoorstelling 'Bankzitten' de publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De avondvullende versie van dit programma gaat in januari 2014 in premiere. De opvolger 'Spiritus' gaat in januari 2016 in premiere met louter vier sterren recensies.

Daarmaast is Crutzen actief als actrice in ondermeer Draadstaal, Flikken Maastricht en Jeuk. Ze is panellid van het televisieprogramma Larie en maakt deel uit van het cabaretteam van het radioprogramma Spijkers met Koppen.