www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Steef Cuijpers

Laatste nieuws
-al het nieuws over Steef Cuijpers

Bio.txt
Cuijpers (Eindhoven, 1965) speelt in een punkband, een popband en een amusementsorkest. Naar eigen zeggen gaat het muzikaal bergafwaarts, maar wordt het grappen maken steeds beter.

In 1996 sluit hij zich aan bij de Comedytrain. Hij maakt enkele soloprogramma's, Onderweg (2003), Er Is Niets Veranderd... Toch? (2004) en Beter is niet altijd goed (2006). In het seizoen 2005-2006 speelt hij samen met een ander Comedytrain-lid een dubbelprogramma. In 2007 is hij één van de comedians die een eigen special krijgen bij de VARA in de reeks 'Comedytrain presenteert'. Vanaf 2008 richt hij zich nadrukkelijker op andere activiteiten.

Voor de NCRV presenteert hij op 3FM tussen 1997 en 2000 'Buzz'. Daarna volgen enkele andere radioklussen, zowel presentatie als achter de schermen als redacteur. Vanaf 2009 is Cuijpers te horen met het dagelijkse programma 'Steefs Cantina' op Radio 6 Soul & Jazz.

Daarnaast blijft hij actief als acteur met bijrollen in tv-series als 'Flikken Maastricht', 'Moordvrouw' en 'Smeris' en films als 'Plan C' en 'Wolf'. Voor zijn rol als vader in de film 'Zomer' wordt hij genomineerd voor een gouden kalf in de categorie 'Beste mannelijke bijrol'.Live in Toomler | Courtesy: Comedystation / Pias Comedy