portret

Dames voor na vieren

Laatste nieuws
-al het nieuws over Dames voor na vieren

Bio.txt
Hanneke Drenth en Anne van Rijn ontmoetten elkaar op de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie. Als theaterduo wonnen zij dit jaar de jury en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2004. Tevens waren zij winnaars van de Holland Casino Podium prijs 2004.

Verslag Concours om de Wim Sonneveldprijs 2004
De tweede deelnemer is het duo Dames voor na vieren, bestaand uit Anne van Rijn en Hanneke Drenth. Hun programma 'Kroost' bestaat uit mooie scenes rond de moeder-dochter-relatie. De dochter die haar moeder belt en krijst wanneer ze weer naar huis mag en diezelfde dochter ontmoet als grootste fan een Amerikaanse filmster die haar eigen kroost lijkt te verwaarlozen. Deze studenten van de Koningstheateracademie in Den Bosch laten zien over een verbluffende speelsheid en mimiek te beschikken. Daarnaast zijn ze ook nog eens muzikaal en uiterst komisch. De jury prijst hun vakmanschap, hun mimiek en het ritme van de voorstelling. Ze is bijzonder te spreken over hoe Dames voor na vieren het overlijden van Juliana in het optreden hadden verwerkt.

Uiteindelijk kon de jury niet kiezen tussen de ontroering van Dames voor na vieren en het absurdisme van Wouter Deprez. Daarom kozen ze ervoor om Kaal de tweede prijs te geven en zowel Dames voor na vieren als Wouter Deprez tot winnaar van de juryprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2004 uit te roepen.

In 2007 en 2011 wordt Dames voor na vieren genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.Maakproces van de show Bruids- en Grafwerk