portret

Wouter Deprez

Seizoen 2021-2022
Speech
-speellijst

Impresariaat (B)
Working Class Heroes

Laatste nieuws
-al het nieuws over Wouter Deprez

Bio.txt
Verzamelt onder werktijd comedyfestivals en prijzen. Zo won hij in 2000 Humorologie in Kortrijk (België), werd hij in 2002 tweede op Cameretten, veroverde hij Humo's Comedy Cup in 2003 te Brussel en deelde hij de juryprijs met het duo Dames voor na vieren op het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2004 van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Daarnaast is hij bekend van de Vlaamse televisie: hij is regelmatig te gast bij De Rechtvaardige Rechters en werd hij in oktober 2005 'de slimste mens ter wereld', na het winnen van de gelijknamige tv-quiz.

Verslag Amsterdams Kleinkunst Festival 2004
Na Kommil Foo, Wim Helsen en Gino Sancti staat er met Wouter Deprez opnieuw een Belg op het podium waar het absurdisme uit het optreden druipt. Vermakelijk, maar inmiddels lijkt het toch vooral een kunstje te worden. Gelukkig weet Deprez zijn act als een ware stand-up comedian ook te doorspekken met one-liners. Pas in de tweede helft van zijn optreden maakt hij pas echt indruk met een (opnieuw) absurd lied waarbij de ongelukken zich opstapelen. In het slotnummer weet hij getooid met een discobal als een volksmenner het publiek te bewegen tot een luid applaus. Helaas was hij voor een deel van het publiek door de schittering ook niet meer te zien.
De jury noemt hem een charismatische theaterpersoonlijkheid, noemt zijn liedjes van een hoog meefluit-gehalte en zijn vermogen om de spanning in de voorstelling te houden. Dat hij daarbij de finale-avond zelf betrekt vond de jury extra leuk. Uiteindelijk kon de jury niet kiezen tussen de ontroering van Dames voor na vieren en het absurdisme van Wouter Deprez. Daarom kozen ze ervoor om Kaal de tweede prijs te geven en zowel Dames voor na vieren als Wouter Deprez tot winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2004 uit te roepen.

Verslag Cameretten 2002
De Vlaming Wouter Deprez neemt de toeschouwer mee naar zijn jeugd. De bestraffing in zijn jeugd, zijn verliefdheden, Wilfried de kruidenier, Marieke en haar zwangerschap. Deprez is een enthousiasmerende verteller, maar bedient zich vaak van platte onderwerpen als het tekenen van een hart met poep ('liefde is een stront-affaire' dat u dat weet), de ontmaagding, het uitbeelden van een op handen zijnde bevalling. Zijn liedjes waren een welkome afwisseling. Het was zowel knap als storend dat hij meerdere keren vraagt om applaus én dat vervolgens krijgt van een klapgraag publiek. De jury prees zijn sterke mimiek en goede timing. Het was een geölied programma in de vorm van kindertheater voor volwassenen. Waar wij de energieke performance konden waarderen, ergerde de jury zich soms aan de rusteloosheid en de zich soms overschreeuwende Deprez.