portret

Pieter Derks

Seizoen 2021-2022
Voor wat het waard is (reprise)
-speellijst

Uit het niets
-speellijst

Over 'Voor wat het waard is'
"Komt dat zien! Pieter gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt."

Impresariaat
Hekwerk Theaterprodukties B.V.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Pieter Derks

Bio.txt
Pieter Derks (1984) ging na zijn middelbare school in Nijmegen in 2002 studeren aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. In 2005 studeerde hij af met de voorstelling 'Jong Belegen'. Met dit programma won hij achtereenvolgens het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2004), de Holland Casino Podiumprijs (2005) en de publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2005.

Wekelijks schrijft hij op vrijdag een column in De Gelderlander. En onregelmatig heeft hij in het radioprogramma BNN Today een gesproken column. Sinds 2012 is hij regelmatig als weekafsluiter te zien in het tv-programma 'De Wereld Draait Door'.

In 2013 wordt hij met 'Van nature' genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.