terug

Beschouwingen

VINCENT BIJLO - Niet zeiken gewoon doen

In een volle Leidse stadschouwburg komen de laatste mensen nog binnendruppelen, als het zaallicht begint te doven. Een gestalte komt het podium op, en totaal donker begint 'Niet zeiken gewoon doen', de nieuwe show van Vincent Bijlo. Zoals bekend bestaat zijn optreden minimaal uit een aantal onderdelen. Goed doordachte liedjes, politieke grappen en een hoge actualiteit. En aan die verwachting wordt weer voldaan.
Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van de liedjes welke hij met een schijnbaar gemak via diverse instrumenten ter gehore brengt. Deze liederen zijn altijd van een gedegen kwaliteit, tekstueel uitdagend en verrassend qua inhoud. En deze keer weer.
Zoals ik al eerder zei zit ook dit programma weer vol met actuele grappen, en als hij de kans krijgt ook nog een paar over de plaats waar hij staat. En met Leiden kun je niet misschieten! Natuurlijk is dit programma, in navolging van het vorige programma (Het pad van fortuin), geschreven in de ik-vorm. Veel vertellingen slaan op hem en zaken die hij meemaakt. De buracratie krijgt weer een stevig pak slaag in de vertellingen van Vincent Bijlo.

___________________________________

Door Patrick Deters