terug

Beschouwingen

CRÈME FRAÎCHE - A la Minute

Eerder had ik de vier jonge mannen in 1992 op het Gronings Studenten Cabaretfestival gezien en ze zijn daarna als wijn gerijpt. Toen had ik een half programma gezien en nu ik het hele programma van Crème Fraîche heb mogen aanschouwen zie ik mij genoodzaakt om alsnog over deze heren te beginnen.
De jury was toen, terecht, onder de indruk van het goede, zeg maar gerust uitmuntende, groepswerk en de muzikale en tekstuele kwaliteiten van de groep. In hun studententijd hebben deze heren elkaar leren kennen en volgens John Schleipen (één van de leden) is het redelijk uniek als je vier mensen vindt die én het goed met elkaar kunnen vinden én op dezelfde lijn zitten qua humor en muziek.
In de voorstelling komen een hoop verschillende onderwerpen aan bod, maar vooral de muzikale gedeeltes van de show zijn subliem. Zoals de heren je een perfect stukje Peru voorschotelen, of je een spoedcursus geven in snel rijk worden tot aan het moment waarin het publiek met tranen in de ogen de dood aanschouwt van één van de spelers.
Bejaardenverdediging, the boys of the band, het circus zijn een aantal stukken die voorkomen in de sketches, maar ik wil je toch speciaal wijzen op het muzikale talent, waarover de heren in uitzondelijke mate beschikken. Patrick Hesdahl (klein en dun), Wim Hoen (lang en dun), Jacques Lucassen (lang en dik) en John Schleipen (klein en dik) brengen met 'A la Minute' een programma waarin je een gezond bordje muziek, humor en absurdisme krijgt voorgeschoteld, dus tot ziens in de schouwburgen!

___________________________________

Door Patrick Deters