www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy

Ellen Dikker

Seizoen 2020-2021
Nog niet bekend.

Laatste nieuws
-al het nieuws over Ellen Dikker

Bio.txt
Ellen Dikker groeit op in Zandvoort en volgt de Theaterschool in Eindhoven waar zij in 1997 afstudeert. Vervolgens gaat ze voornamelijk acteren in toneelvoorstellingen.

Ze maakt haar filmdebuut in Oscar-winnaar Antonia en op televisie was ze te zien in Rozengeur en Wodka Lime, in korte films van Villa Achterwerk en de NPS en in verschillende commercials. Bij TV-West en TV-Rijnmond presenteert zij het programma Werken aan de Weg, waarbij ze op locatie mensen interviewt. Van bevlogen archtecten tot keurige boswachters, van bonkige schippers tot snelle reclamejongens. Hiervoor doet zij ook redactioneel werk. Daarop volgden gastpresentaties bij AT5 en 6pack. Haar debuut op de radio maakt ze bij Desmet Live van Teleac, met Dieuwertje Blok op radio 747, waar ze wekelijks het theaternieuwsitem presenteert.

Dikker schrijft naast haar andere werkzaamheden ook altijd teksten. Theaterteksten voor anderen en voor zichzelf en vanaf 1997 ook journalistieke stukken. Zo schrijft ze theatertips voor de Uitkrant Amsterdam, achtergrondartikelen over kunst en theater voor Metropolis M en Volume en diverse artikelen voor het NFTVM Blad en VARA TV Magazine. Ze recenseert het IDFA 2005, gaat op zoek naar de nieuwe televisietrend, interviewt BN-ers op premiereparties en schreef een feuilleton over haar deelname aan de Dag van het TV Idee. Naar aanleiding van deze deelname werkt ze met de KRO en CCCP en ontwikkelt ze voor Bromet & Dochters diverse andere formats.

In 2006 schrijft ze zich in voor het Cameretten Festival met haar programma 'Toendra'. Met een bonte verzameling aan types, een eigenaardig brouwsel maar prettig om naar te kijken, wint ze de persoonlijkheidsprijs.

In 2009 wordt ze met de avondvullende versie van haar voorstelling 'Toendra' genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. Daarna volgen de voorstellingen 'Fjord' (2010), 'Horten en stoten' (2012), 'Groene vingers' (2014) en 'Buitenspel' (2017).