portret
terug

Hans Dorrestijn

Bio.txt

Positief genieten met Hans Dorrestijn

Zeven dinsdagavonden lang is het werk van Hans Dorrestijn te zien bij de VARA op Nederland 3 onder regie van Jop Pannekoek.

Op initiatief van Dorrestijn zelf zijn de programma's gemaakt. Naar zijn idee werden items rondom de dood van Jules de Corte geïlustreerd met 'klungelig, uit praatprogramma's geknipte fragmenten'. Op deze manier zouden ze bij het heengaan van Dorrestijn gewoon een liedje kunnen uitkiezen.
Dorrestijn vindt het niet echt leuk om zichzelf terug te zien op televisie. Ook het instuderen vond hij veel werk. Naast het spelen van eigen werk ontvangt Dorrestijn elke aflevering een gast. Daar maakt hij dan een praatje mee en de gast doet zelf ook een nummer.

In de eerste aflevering was Herman Finkers te gast. Dorrestijn had juist daarvoor zijn column over Almelo, zoals hij die ooit voor de VARA-radio uitsprak, voorgedragen, waarna Herman Finkers op zijn beurt het voor Almelo opnam. Beiden teksten zijn overigens terug te vinden in Finkers boekje 'Ich bin ein Almeloër' waarvan Dorrestijns column het voorwoord vormt.
In de tweede aflevering getiteld 'Mooi van lelijkheid' was Adéle Bloemendaal te gast en ze zong zijn 'Vleselijke woning'.
Jan Mulder is de gast in de aflevering getiteld 'Sport & Spel', 'omdat hij zo smakelijk kan lachen' aldus Dorrestijn. Mulder las een column voor over verliezen.
In de vierde aflevering wordt Babette van Veen opgevoerd als gast, "omdat ze dezelfde oogopslag heeft als haar vader" met wie Dorrestijn in het begin van zijn carriére heeft gewerkt. Babette zorgt er in de aflevering getiteld 'Huisgenoten' voor dat Dorrestijn niet al te vervreemd raakt van 'de vrouw'.
Imca Marina zingt het door Dorrestijn geschreven 'Meiden van de kermis' in de aflevering 'Feest en andere dieptepunten'.
De zesde aflevering werd 'opgevrolijkt' met Hans de Booij als gast. Hij zal daar het lied 'Ik hou van alle vrouwen'. Dorrestijn liet een journalist van een televisiegids weten dat hijzelf vooral houdt van jonge meisjes die bij de HEMA werken.
De zevende aflevering, met als gast Raymond van het Groenewoud, luidde de tweede serie in, onder de titel 'Feest en andere dieptepunten'.
In aflevering acht, 'Goede kennissen en andere beesten' komt Levi Weemoedt langs.
Aflevering negen, getiteld 'Wisselende stemmingen', had als gast Alex Roeka.
Remco Campert houdt Dorrestijn gezelschap in de aflevering 'Stad en Land'.
In 'Carnaval der Liefde' is Yvonne Kroonenberg te gast.
Aflevering twaalf is getiteld 'Hans Dorrestijns beroepengids' en Peter Herseele (bekend als Herr Seele van zijn werkzaamheden met Kamagurka) is te gast.
In aflevering dertien die wederom getiteld is 'Mooi van lelijkheid', zingt gast Joost Prinsen Dorrestijns 'De duivel heden ten dage'.