www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Klaas van der Eerden

Laatste nieuws
-al het nieuws over Klaas van der Eerden

Bio.txt
Klaas van der Eerden (28-7-1975) groeit op onder de rook van Amsterdam en komt uit een progressief nest waar alles was toegestaan; niets was er om tegenaan te schoppen. Zijn ouders raden hem zelfs aan om naar de Kleinkunst Akademie te gaan. Maar Van der Eerden grijpt zijn kans om voor één keer dwars te zijn en besloot Personeel en Arbeid te studeren en dat af te maken ook. Mei 1998 studeert hij af en wint hij de Gong-show in stand-up comedycafé Toomler. Hij besluit het een jaartje te proberen als cabaretier en schrijft zich in voor het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daar wint hij prompt de Wim Sonneveld Prijs én de Publieksprijs met het programma Klaas Komt Vaak.

In zijn voorstelling Extreem! wisselt hij sterke monologen af met muziek: rap, piano en fluit (ook lekker dwars). Er volgen nog zes avondvullende voorstellingen: 'Mix' (2002), 'Schaap' (2005), 'Wortels' (2007), 'Schwalbe' (2009), 'Breedbeeld' (2011) en 'Sixpack' (2013). De laatste voorstelling is een best of-voorstelling.

Daarnaast is hij vanaf maart 2001 te zien als presentator van het tv-programma Klokhuis. Hierna is hij presentator van programma's als 'VARA Laat' en 'Wipeout'.

In 2014 kondigt hij aan voorlopig te stoppen als cabaretier. Geplande try-outs van de show 'Klaas 2.0' worden afgelast. Van der Eerden wil zich richten op zijn eigen productiebedrijf. Daarvoor gaat hij ideeën voor televisieprogramma's bedenken - voor hemzelf en voor anderen. Daarbij wil hij ook grappige filmpjes voor internet gaan maken.

In februari 2015 wordt bekendgemaakt dat hij met Pim Muda, Pepijn Gunneweg en Albert Jan van Rees te zien zal zijn in de Nederlandse versie van 'Foute vrienden'. In dit programma geven De Vrienden elkaar elkaar genante opdrachten. Om de beurt voert eén van hen een opdracht uit terwijl de andere drie via een 'oortje' zeggen wat hij moet doen. De remake volgt op het succes van de Vlaamse versie, dat zelf weer een remake was van het Amerikaanse 'Impractical Jokers'.