www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Jennifer Evenhuis

Laatste nieuws
-al het nieuws over Jennifer Evenhuis

Bio.txt
Jennifer Evenhuis (1973) studeerde in 2004 af aan de Theaterkade in Amsterdam en zoekt sindsdien als theatermaker naar haar ultieme theatervorm tussen cabaret en klassiek toneel in.
Ze speelde in de voorstelling 'I.N.R.I.' van de Bloeiende Maagden en is lid van een theatermakercollectief. Naast 'Schildpaddenpoep' speelt ze in de jeugdvoorstelling 'Nietes Welles' van 'Unieke Zaken'.

In 2006 wordt ze aangenomen bij de Comedytrain na een succesvolle auditie. Een jaar later verlaat ze het gezelschap weer.

In april 2006 wordt de site Comedysnack.nl gelanceerd. Evenhuis maakt met Pieter Jouke en Michiel Peereboom korte sketches die elke werkdag rond het middaguur online worden gezet. Na enkele maanden stopt de site.

In november 2009 is ze finalist bij het Camerettenfestival met haar programma 'Hoe moeilijk kan het zijn?'

In 2010 richt ze de comedygroep 'Comedy kitchen' op, samen met comedian Soula Notos die ze nog kent van de Theaterkade. 'Comedy kitchen' bestaat uit vrouwelijke stand-up comedians. Naast Notos en Evenhuis spelen elke avond drie gast-comediennes. Vanaf het seizoen 2012/2013 is 'Comedy kitchen' ook in het theater te zien.

Evenhuis duikt vanaf 2012 steeds vaker op in comedyseries als 'Lesboos' en 'Bonkers'. In de jeugdserie 'De 4 van Westwijk' speelt ze de bijrol van Freule.