www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
portret

Fred Florusse

Laatste nieuws
-al het nieuws over Fred Florusse

Bio.txt
Fred Florusse (Vlissingen, 7 februari 1938) is cabaretier, schrijver, regisseur en presentator. Hij studeerde bedrijfsadminstratie en economie en werkte tot 1970 bij Philips. Eind jaren 60 was hij mede-oprichter van Cabaret Don Quishocking, de winnaar van het Camerettenfestival in 1968.
Later volgden de Zilveren Trap (1971), de Zilveren Harp (1974) en ook in 1974 de Louis Davids-prijs voor het liedje "De oude school". In 1978 ontving de groep een Edison.

Naast zijn Don Quishocking-activiteiten werkte Fred Florusse sinds 1972 mee aan vele satirische programma's voor Vara-radio o.a. "In de Rooie Haan" (het latere Spijkers met Koppen) , "Etablissement" enz. Hij presenteerde festivals en was als acteur te zien in toneelstukken en musicals.

Na de Don Quishocking-periode heeft hij zich, naast zijn radio-, televisie- en theateroptredens, ook toegelegd op het theatermaken en het regisseren. Hij werkte voor en met Jack Spijkerman, Paul de Leeuw, Karin Bloemen, Simone Kleinsma e.a.

De laatste jaren vertaalde, bewerkte en regisseerde hij musicals, zoals "Kaat Mossel", "The Grand Tour", "Singin' in the Rain" en nog onlangs "Sunday in the Park with Sondheim", het eindexamenproject van studenten van de Amsterdamse Akademie voor Kleinkunst, waar hij vaste gastdocent is. In 1998 maakte hij de liedteksten bij de musicalbewerking van Yvonne Keuls' "Jan Rap en z'n Maat".