portret

Tim Fransen

Seizoen 2024-2025
Onbekommerd
-speellijst

Over 'Onbekommerd'
"Tim Fransen heeft inmiddels drie filosofische cabaretvoorstellingen gemaakt. De laatste twee wonnen zelfs de hoogste prijs in de categorie ‘maatschappelijk engagement’. Maar is de wereld er sindsdien nou heel veel beter op geworden? Heeft al dat hoogdravende filosofische cabaret zoden aan de dijk gezet? Tim Fransen heeft de balans opgemaakt, zijn conclusies getrokken en besloten het over een andere boeg te gooien.

Weg zware maatschappelijke thema’s, weg moralisme, weg met dat filosofisch geneuzel. In deze tijden van crisis en ellende hebben mensen recht op een zorgeloze avond. Lekker lachen, heerlijk hersenloos vermaak, entertainment met een grote E. Tim Fransen gaat het vooral niet hebben over de ellende in het Midden-Oosten. Of over de ecologische catastrofe die op ons af dendert. Of over het feit dat onze samenleving langzaam verbrokkelt tot een cynisch ieder-voor-zich. Nee, Tim houdt zich in. In plaats daarvan tapdans, vuurwerk, showballet, piemelgrappen, grootse musicalnummers. Want vanavond is onbekommerd. Althans, Tim gaat zijn best doen..."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Tim Fransen

Bio.txt
Tim Fransen (Amsterdam, 1988) studeert cum laude af in psychologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast studeert hij creatief schrijven aan de Universiteit van Sussex.

In 2007 wint hij de jury- en publieksprijs van het Stand-up Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een jaar na het winnen van de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival wordt hij lid van de Comedytrain. Daar leert Fransen Theo Maassen kennen met wie hij in 2013 de oudejaarsconference 'Einde oefening' schrijft.

In 2014 wint hij op het Leids Cabaret Festival de jury- en publieksprijs met zijn voorstelling 'Het failliet van de moderne tijd'. De jury: "Tim neemt de tijd om te vertellen. Hij plaatst zijn grappen met een uitstekend gevoel voor timing. Waar veel kandidaten bleven hangen in losse grappen, weet hij zijn grappen te verweven tot een coherent geheel. Zijn grappen staan in dienst van zijn boodschap en in deze is hij waarachtig. (..) En wat liggen er nog veel mogelijkheden voor deze scherpe, intelligente, zorgvuldige en bovendien muzikale cabaretier."
De avondvullende versie van het programma gaat op 29 oktober 2015 in premiere en krijgt vier en zelfs vijf-sterren recensies. Voor de voorstelling krijgt hij in september 2016 de 'Neerlands Hoop', de VSCD Cabaretprijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Naast zijn theaterwerk schrijft Fransen voor tv-projecten als Panache en Dit Was Het Nieuws.