portret

Tim Fransen

Seizoen 2022-2023
De mens en ik
-speellijst

Over 'De mens en ik'
"De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Een primaat die zijn tanden poetst en parkeergeld betaalt. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. En of we ons wel altijd zo wijs gedragen als onze zelfgekozen naam suggereert.
Op komische wijze maakt hij ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan."

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Tim Fransen

Bio.txt
Tim Fransen (Amsterdam, 1988) studeert cum laude af in psychologie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast studeert hij creatief schrijven aan de Universiteit van Sussex.

In 2007 wint hij de jury- en publieksprijs van het Stand-up Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een jaar na het winnen van de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival wordt hij lid van de Comedytrain. Daar leert Fransen Theo Maassen kennen met wie hij in 2013 de oudejaarsconference 'Einde oefening' schrijft.

In 2014 wint hij op het Leids Cabaret Festival de jury- en publieksprijs met zijn voorstelling 'Het failliet van de moderne tijd'. De jury: "Tim neemt de tijd om te vertellen. Hij plaatst zijn grappen met een uitstekend gevoel voor timing. Waar veel kandidaten bleven hangen in losse grappen, weet hij zijn grappen te verweven tot een coherent geheel. Zijn grappen staan in dienst van zijn boodschap en in deze is hij waarachtig. (..) En wat liggen er nog veel mogelijkheden voor deze scherpe, intelligente, zorgvuldige en bovendien muzikale cabaretier."
De avondvullende versie van het programma gaat op 29 oktober 2015 in premiere en krijgt vier en zelfs vijf-sterren recensies. Voor de voorstelling krijgt hij in september 2016 de 'Neerlands Hoop', de VSCD Cabaretprijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Naast zijn theaterwerk schrijft Fransen voor tv-projecten als Panache en Dit Was Het Nieuws.